societat
La vacuna d’AstraZeneca torna a generar dubtes arreu del món. A Països Baixos, per exemple, l’han deixat d’administrar temporalment. És evident que el vaccí protegeix del virus; però, de moment, no s’ha pogut demostrar si els coàguls són un efecte secundari o una simple coincidència. És mal de determinar perquè, estadísticament, són molts pocs casos. Al Regne Unit han informat de set morts d’entre 18 milions de vacunats.
Mentrestant, a Alemanya la inocularan només a majors de seixanta anys, població que registra manco possibles efectes adversos. A la vegada, fa nous esforços per incentivar-ne la vacunació: és el laboratori que envia més vacunes en un moment en què tothom frisa d’avançar en la immunització. Alemanya avança que, qui es vacuni, haurà de complir manco restriccions. Missatge pels ciutadans de més de 60 anys que, ara, poden demanar voluntàriament rebre el preparat d’AstraZeneca; per al de Pfizer o Moderna haurien d’esperar més. Dimarts, el país va ser el primer d’anunciar que no injectaria el preparat anglosuec a menors de seixanta anys. Tot, després de detectar trenta casos de trombosi en persones que havien estat inoculades. Sobretot, dones joves.
El Canadà també l’ha deixat d’inocular a menors de 55 anys. Els Països Baixos també la va restringir per edats, però finalment, l’ha deixada d’adminsitrar a tothom.
A Espanya s’inocula a persones d’entre 60 i 65 anys i a alguns treballadors essencials.
Cercador |
La proposta és distribuir la feina en dos torns, de 8 del matí a 3 de l'horabaixa, i d'una del...
Port declara deser el concurs per explotar el restaurant a les cases construïdes en domini públic al passeig marítim
Hi ha fins al 30 d'abril per presentar-hi candidatures
Durant aquest dijous arribaran les primeres 3.600 dosis d'aquest fàrmac, que només es necessita una dosi per aconseguir la immunitat...