X

L’Atlàntida estrena el documental ‘Gota entre Gotes’, fita important per a la música balear

També s'estrena el film 'Margalida', òpera prima de les joves mallorquines Francesca Mas i Constança Amengual

27/07/2022

L’Atlàntida estrena el documental ‘Gota entre Gotes’, fita important per a la música balear

Continuen aquest dimecres les estrenes i projeccions en l’Atlàntida Film Fest en què, val a recordar, que les entrades són totalment gratuïtes.

Avui es destaquen dues estrenes 100% balear i que inclou la participació d’IB3. Una d’elles és el documental ‘Margalida’. Narra la història d’una persona que va ser molt important en la vida de Salvador Puig Antich.

Una creació, òpera prima, de les joves mallorquines Francesca Mas i Constança Amengual amb la fotografia de Joan Lluís Oliver.

Ens conten que estan molt contentes de poder estrenar a l’Atlàntida a la vegada que nervioses per saber com serà la rebuda per part del públic. Han estat 4 anys d’un procés creatiu al costat de Margalida Bover, la protagonista, que malauradament no podrà ser avui a la projecció però sabem que ella ja el va poder veure junt amb tot l’equip de la pel·lícula.

La nova cançó balear

El pati de la Misericòrdia, un dels espais de l’Atlàntida, avui vespre serà escenari d’una fita important en el món de la música balear. Es descriu com ‘una nit màgica’. I és que les cantants Maria Hein, Clara Fiol, Marga Rotger i Júlia Colom actuaran en directe i es projectarà el film en què elles són les protagonistes.

Gota entre Gotes‘ de Jaume Rodríguez és el documental en què aquestes joves artistes conviuen en els seus processos creatius i que acabaran composant una obra conjunta. Unes joves que estan cridades a liderar la nova cançó balear.

Reviu Paolo Di Paolo

Durant prop de 40 anys, Paolo Di Paolo fotografià personalitats com Ana Magnani, Giorgio di Chirico, Ezra Pound o Pier Paolo Pasolini. La irrupció dels paparazzis l’expulsà del periodisme i el llegat de Paolo quedà enterrat i oblidat. La casualitat va fer que Eva Lidermann, la productora del documental, trobàs les fotografies de Paolo.

Més d’un centenar de persones assistiren, dimarts vespre, al Museu de Mallorca a la projecció i col·loqui del documental del fotògraf que retratà Itàlia i que era un desconegut fins i tot per sa filla.

El cinema Rívoli de Palma acollí l’estrena de “Pedra i Oli“, un documental d’Àlex Dioscórides que pretén transmetre l’essència dels oliverars de la Tramuntana, que compta amb la participació d’IB3. També “Preticor”, de Victòria Morell, la qual va rebre una forta ovació per part del públic en les dues projeccions.

I al pati de la Misericòrdia, la pianista, compositora i cantant catalana Maria Herlop donà el sus a la cerimònia de lliurament del premi Masters of Cinema al documentalista Sergei Losnitza.

De formació clàssica, amb vestit electrònic i passió per l’experimentació, Herlop repassà temes del seu darrer disc “PAN”, que volgué traslladar a l’escenari amb una sonoritat similar a la gravació.

27/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris