X

El jutge del cas Nerer diu que és amic d’un dels investigats i paralitza de nou la instrucció

Informa l'Audiència Provincial que aquest fet podria afectar la imparcialitat del procés i anul·la les declaracions previstes per aquests dies

05/07/2018

El jutge del cas Nerer diu que és amic d’un dels investigats i paralitza de nou la instrucció

El cas Nerer podria estar davant el cinquè canvi de jutge. El substitut del jutjat instructor, el nombre 2 de Ciutadella, Daniel García, ha iniciat una causa d’abstenció a través de la qual informa l’Audiència Provincial que manté amistat amb un dels investigats, l’exsecretari municipal Santiago Saura, i aquest fet podria afectar la imparcialitat del procés.

Ara, l’Audiència Provincial haurà de decidir si l’inhibeix del cas i qui serà el seu substitut. De moment, s’han ajornat totes les declaracions fins que l’Audiència no es pronunciï. Ara mateix, hi ha 19 investigats, vuit d’ells nous, i els seus advocats han demanat més temps per preparar-se aquesta causa tan complexa.

De fet, les declaracions previstes per aquests dies eren les primeres de la instrucció del cas des del mes de març de 2017, ara fa quasi un any i mig.

El cas Nerer investiga presumptes irregularitats urbanístiques a l’Ajuntament de Ciutadella l’any 2005, a través de les quals el municipi hauria perdut 1.300.000 euros en la compra del palau Saura Morell i la permuta d’un terrenys anomenats ‘La Joia de la Corona‘.

05/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris