Hi haurà una oportunitat excel·lent d'aquí a cinc anys, 12 d'agost de 2026, amb un eclipsi total de sol totalment visible a les Balears
Posta de sol durant un eclipsi, a Portosín (la Corunya), el 21 d'agost de 2017. / EFE
21Avui, 10 de juny, es produeix a l’hemisferi nord, un eclipsi anul·lar de sol. No serà un eclipsi total perquè la lluna es troba en el punt més allunyat de la terra en la seva òrbita, per tant, que es trobi davant del sol no taparà tot el disc solar. S’observarà un anell brillant envoltant el disc de la lluna.
A Balears aquest eclipsi serà pràcticament inapreciable. A l’arxipèlag la lluna arribarà a tapar una mínima porció del sol, el 0,5%, i no percebrem una baixada de la il·luminació solar.
On es veurà de bon de veres és al nord de l’hemisferi. Algunes parts del Canadà, Groenlànida, i nord de Rússia i part occidental de la Xina.
És molt important no observar el sol directament, ni amb radiografies, vidres tintats, etc. Mirar l’eclipsi sense protecció especial (ulleres i filtres específics homologats per l’observació solar) suposa un risc molt gran pels ulls i pot comportar la pèrdua total del globus ocular.
Hi haurà una oportunitat excel·lent d’aquí a cinc anys, 12 d’agost de 2026, amb un eclipsi total de sol totalment visible a les Balears.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu