SOCIETAT

Gemma Garcia, enginyera a l’Ajuntament de Maó: “Les al·lotes han d’apostar per la ciència, si els agrada”

Treballa al Consistori de Maó des del 2007 i sempre va tenir clara quina era la seva vocació


Gemma Garcia treballa a l’Ajuntament de Maó des del 2007. Sempre va tenir clara quina era la seva vocació. Va estudiar enginyeria tècnica industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya fa dues dècades i en alguns cursos va ser l’única dona de l’aula. Tampoc ho va tenir fàcil per accedir al mercat laboral, en un entorn tradicionalment masculinitzat.

Gemma va treballar en una fàbrica on al començament era l’única dona. Va acabar sent cap de producció tenint sota el seu càrrec 100 treballadors i va formar dones perquè entressin al negoci. El fet que una dona doni ordres diu que de vegades causa desconcert. Però sobretot, anima totes les al·lotes perquè estudiïn el que vulguin.

Durant aquest dijous es duen a terme moltes iniciatives per valorar i fer visibles les científiques. I també per motivar un canvi: fer que les joves s’interessin per la ciència. Perquè any rere any, a la Universitat de les Illes Balears encara constaten que les dones són minoria en part de les carreres científiques. El cas de l’Escola Politècnica és el més flagrant: elles no representen ni el 20% dels alumnes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |