societat

Les 33 víctimes balears de Mauthausen

El Registre Civil Central ha publicat un edicte amb la llista dels 4227 espanyols que moriren als camps de concentració austríacs entre el 1941 i el 1945

Fotografia inclosa en el llibre Quaranta menorquins als camps d'extermini de Josep Portella Coll.


El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat en l’edició d’aquest divendres 9 d’agost 33 noms balears – tots d’homes- dels quals hi ha registre de l’internament i mort a camps de concentració del nazisme, fonamentalment els austríacs Mauthausen i Gusen.

Campos, Sóller, Maó, Ciutadella, Eivissa, Formentera, Palma, Alaior, Sineu, Fornells, Es Castell, Manacor i Llucmajor són les localitats d’origen d’aquests illencs d’entre 20 i 50 anys (l’any de naixement del major és 1895 i la del més jove, 1919) que no sortiren amb vida del confinament forçós a què els sotmeté el nazisme entre els anys 1941 i 1945.

La publicació al BOE obeeix a l’edicte del Registre Civil Central per a què les víctimes puguin ser inscrites com a finats. A Mathausen i Gusen hi moriren 4427 espanyols. Els seus familiars tenen un mes de termini per presentar al·legacions i propostes de correcció.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El TSJIB desestima el recurs interposat contra la construcció de l’alberg des Gorg a Eivissa

L'objecte del recurs era el canvi d'usos d'uns terrenys que va fer l'Ajuntament de Vila per poder construir el centre...

Son Espases reestructurarà el sistema de distribució de llits per assegurar els ingressos

La direcció de l'hospital ha pres aquesta decisió davant l'augment progressiu de l'activitat a Urgències

La marxa del rei emèrit reobre el debat del referèndum

Quatre reis han marxat a l'exili durant la història d'Espanya que entrellaça èpoques de monarquia i república