X

Les baixes laborals per Covid es multipliquen per quatre durant el desembre

Mentre que pel novembre eren 2.000, el mes passat fregaren les 9.000. Aquest augment provoca el tancament de negocis i pèrdues empresarials

12/01/2022

Les baixes laborals per Covid es multipliquen per quatre durant el desembre

EFE/Quique Garcia

Les baixes laborals per positiu de Covid a les Balears s’han multiplicat per quatre en el període novembre-desembre, i per 15 si es compara el mes desembre amb l’octubre. Concretament han passat de les 585 del mes d’octubre a 2.077 al novembre, i a 8.900 al desembre. S’hi han de sumar 2.046 baixes comptabilitzades per ser contacte estret en el mateix període octubre-desembre, segons les dades de la Seguretat Social.

La situació provoca que restaurants hagin tancat portes. És el cas del restaurant “Les Coves de Gènova” a Palma. El seu propietari, Alfonso Robledo, ha decidit tancar per primera vegada entre setmana. Les anul·lacions constants i els positius de covid del personal en són la causa.

“Molts altres restaurants que mai no tancaven en temporada baixa ho han hagut de fer”, diu Robledo, que també presideix l’associació Restauració de Mallorca de la CAEB. Els empresaris tenen problemes per poder contractar personal per substituir les baixes, “especialment els que tenen treballadors en ERTO“, segons explica Robledo,

Les empreses industrials, on el teletreball sovint és impossible, també n’estan afectades. La patronal ASIMA i la CAEB demanen solucions davant el col·lapse de les tramitacions de les altes i baixes, tal com ha explicat al programa “Els Dematins” Alejandro Sáenz de San Pedro, director general d’ASIMA. Sáenz de San Pedro tem que aquesta situació afecti la recuperació econòmica de les Balears.


Allau de baixes covid i problemes per trobar professionals de substitució a gairebé tots els sectors
Les gestories, desbordades per la tramitació de les baixes covid
El 40 per cent de les empreses d’Eivissa tenen baixes per Covid

12/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT