economia

Les claus del primer dia de Fitur

El sector espera que la fira serveixi per a impulsar el turisme i els viatges després d'un any de pandèmia

Les+claus+del+primer+dia+de+Fitur

Fitur comença el dimecres una edició que marcarà el punt d’inflexió després d’un any gairebé en blanc, en el qual Espanya ha perdut 70 milions de turistes internacionals i 92 milions de viatges dels nacionals, amb pèrdues que superen els 100.000 milions d’euros respecte a 2019.

Per primera vegada en la seva història, Fitur se celebrarà en un format híbrid -presencial i en línia- obligat pel coronavirus, que ha retallat el nombre de països assistents dels 165 de 2020 a 55 amb presència física en aquesta ocasió i que tindrà els aforaments reduïts al 50% per a garantir la seguretat sanitària.

Malgrat l’obligada reducció de capacitats, es tracta de la primera gran fira mundial a celebrar-se de manera presencial una vegada que la pandèmia està més controlada i avança el procés de vacunació, amb el que el sector espera que serveixi per a impulsar el turisme i els viatges.

La fira serà inaugurada pels reis aquest dimecres i es mantindrà oberta fins al diumenge. Només s’exigiran test d’antígens o PCR per a les jornades professionals (les tres primeres sessions). El públic general podrà entrar durant el cap de setmana, sense necessitat de test.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La demanda de llagosta es dispara a Menorca i ja supera les xifres prèvies a la pandèmia

Les confraries de Fornells, Ciutadella i Maó han extret ja més de 16.000 quilos d'aquest marisc

Formentera, al 100% d’ocupació i a nivells gairebé precovid

La pujada del turisme ha estat molt notòria al juliol i les previsions per a l'agost són molt positives. Les empreses de lloguer de vehicles són una bona mostra de...

L’auge del cohoteling: gaudir dels serveis d’un hotel sense allotjar-s’hi

Hotelbreak és una de les plataformes que ofereix aquest servei de 'diacacions', és a dir, les vacances de dia, que...

El sector de la nàutica recreativa no atura

Hi ha empreses que tenen les barques llogades cada dia