societat

Les Balears registren una taxa d’incidència de 15,55 casos per cada 10.000 habitants

Ferreries és l'únic poble de Menorca sense cap contagiat

Les+Balears+registren+una+taxa+d%27incid%C3%A8ncia+de+15%2C55+casos+per+cada+10.000+habitants

Fent una mitjana dels casos tots els municipis, les Balears registren una taxa d’incidència de 15,55 casos per cada 10.000 habitants. Si feim una anàlisi més detallada per cadascuna de les illes, veurem que a Mallorca dels 53 municipis, 10 d’ells estan per sobre de la mitjana.

Els municipis més afectats, veim que es concentren a l’àrea metropolitana de la capital, és a dir, Palma, Calvià i Marratxí, i després Banyalbufar, a la Serra de Tramuntana, i municipis des Pla de Mallorca, com Sant Joan, Montuïri, Ariany o Costitx. A la major part dels termes municipals de Mallorca s’han detectat casos de Covid-19, però amb una afectació per sota de la mitjana de les illes. Aquesta situació és predominant a la resta de l’illa.

Un tercer grup de municipis són els que encara no han registrat cap cas positiu. Són 8 municipis de Mallorca, la majoria a la Serra de Tramuntana, com Puigpunyent, Fornalutx, Estellencs, Deià o Escorca, i alguns des Pla, com Santa Eugènia, Petra o Lloret.

Tant a Eivissa com a Formentera, la incidència del coronavirus està per sota de la mitjana d’afectació a les Illes. Així i tot, l’impacte és menor a Formentera i al municipi de Sant Joan de Labritja, i el major es troba a Vila.

Per últim, a Menorca trobam una situació ben curiosa, i és que dos municipis veïnats presenten dues situacions oposades. Es Mercadal és el municipi amb major nombre d’afectats i duplica sobradament la mitjana balear. Només a 7 quilòmetres, el poble de Ferreries és l’únic de l’illa sense cap contagiat.

A Menorca, Ferreries amb gairebé 5.000 habitants és l’únic dels 8 municipis de l’illa que no ha registrat encara, a hores d’ara, cap cas de coronavirus. Per contra, a Maó, se’n compten 41 i a Ciutadella, amb pràcticament la mateixa població, devers una tercera part: 16. El poble de l’illa amb més casos per habitant és Es Mercadal amb 19, relacionats -recordem- amb els contagis produïts a la residència geriàtrica. Els segueixen Sant Lluís amb 9, Alaior i Es Castell amb 4 i Es Migjorn Gran amb un. La batlessa de Ferreries es felicita després de conèixer que és l’únic poble de Menorca sense malats per coronavirus.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un grup de comerciants enceta una recollida de signatures contra el sentit únic del port de Maó

L'APB tirarà endavant tot i la protesta: la mesura entrarà en vigor dilluns que ve

Maó protesta davant Endesa pel mal estat de la calçada del camí de Trepucó

Les obres de canalització per traslladar l'aigua des de l'EDAR des Castell fins a la central tèrmica de Maó continuen...

El Govern es reuneix amb la FAPA per tractar sobre el proper curs i la conciliació familiar

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes destaca que la socialització és insubstituïble dins del procés educatiu

L’UME envia personal, material i vehicles per la campanya contraincendis a Balears

Segons el Ministeri de Defensa, aquest reforç permetrà desplaçar un primer contingent de militars en helicòpter des de la Península...