X

Balears treballa per crear un corredor segur davant l’anunci sorpresa del Regne Unit

El canceller britànic, Dominic Raab, ha justificat la decisió sobtada en veure el creixement de contagis a Espanya de divendres

26/07/2020

Balears treballa per crear un corredor segur davant l’anunci sorpresa del Regne Unit

L’anunci sorpresa del Regne Unit ja té resposta del Govern balear. Les Illes treballen per crear un corredor aeri segur amb les illes britàniques. Però mentre arriba la resposta des de Londres, la incertesa torna a planar una vegada més en el sector turístic.

A partir d’aquest diumenge, el govern britànic recomana no viatjar a l’Espanya peninsular. L’avís es va fer públic poques hores abans d’entrar en vigor. Tot i que l’anunci només feia esment a la península (i, per tant, semblava que els arxipèlags quedaven exclosos de la llista negra), a la llista de països segurs no figura cap excepció per a les illes. Però, a més, el Regne Unit obliga a fer una quarantena de 14 dies a tothom que torni d’Espanya. I, això sí, també afecta les Balears a partir d’avui.

De fet, l’anunci ha estat tan precipitat que ha agafat el ministre britànic de Transports, que acabava d’arribar de vacances a Espanya i haurà de fer la quarantena. Una mostra, segons l’oposició laborista, de la improvisació amb què ha actuat l’Executiu de Boris Johnson.

El canceller britànic, Dominic Raab, ha justificat avui la decisió sobtada. En una entrevista a Sky News, ha explicat que la quarantena es va acordar en veure el creixement de contagis a Espanya de divendres. Raab ha afegit que no demanaran perdó, perquè, si no, s’arrisquen “a una nova infecció al Regne Unit”.

Poc després de conèixer la notícia, el Govern balear es va apressar a fer un comunicat. El Consolat de Mar diu que ja treballen per establir un corredor segur amb el Regne Unit. La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha assegurat que parlarà amb l’ambaixada del Regne Unit a Espanya per explicar quines mesures de seguretat hi ha a les illes.

Al sector turístic, el turoperador Tui ha suspès tots els vols del Regne Unit cap a la península durant les pròximes dues setmanes. Tot i que manté les connexions amb les Illes, la companyia permetrà que els clients modifiquin o cancel·lin les reserves, en cas que no vulguin volar. Una decisió que pot deixar moltes vacances en l’aire.


Desànim al sector hoteler de Mallorca per la quarentena obligatòria al Regne Unit
Els hotelers de Mallorca exigeixen al Govern que informi de la situació positiva de les Illes

26/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT