menorca

Les barques d’arrossegament de Balears no pesquen gambes des de fa tres mesos

Les barques pesquen la gamba a uns 600 metres de fondària, però és probable que per corrents marins o la temperatura de l'aigua hagin anat més avall


La pesca de la gamba s’ha reduït a Balears fins a una quarta part des de finals d’agost. Avui dia, les poques captures que aconsegueixen d’aquest marisc fa que ja no se’n vegin a mercats i peixateries de les illes, just a les portes de Nadal.

Les parades del mercat del peix de Maó fa tres mesos que no tenen gambes exposades. En condicions normals, els clients ja haurien començat a comprar gambes per congelar-les de cara a Nadal, però enguany hauran d’optar per altra classe de marisc, com per exemple escamarlans.

Les barques d’arrossegament pesquen la gamba a uns 600 metres de fondària. Però és probable que per corrents marins o la temperatura de l’aigua hagin anat més avall. No hi ha un estudi científic al respecte, però ja havia passat altres vegades de manera cíclica. A finals d’agost van haver de canviar a un altre tipus de pesca, com per exemple el calamar.

Al desembre de l’any passat la gamba costava entre 60 i 70 euros el quilo. Si finalment enguany torna aquesta espècie, es preveu que els preus es disparin per l’alta demanda que hi haurà.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

Ferreries prescindeix de la caixera fadrina perquè ha anat a viure amb la seva parella

Tampoc no sortirà a la colcada el caixer pagès, ja que aquest mes deixarà de fer feina al camp

Menorca promou un concurs nacional de cuina amb vedella

Es farà dia 6 de març a la Plaça des Mercat de Ciutadella, en col·laboració amb Baleària

El PP de Menorca demana explicacions a l’Estat sobre les obres paralitzades de Cala Corb

Autoritat Portuària va aturar la construcció del passeig marítim fa dos anys per una denúncia del GOB

Arranca Fitur amb totes les expectatives posades en el turisme nacional

Aquest dimecres, Francina Armengol i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, faran un recorregut per l'estand...