cultura

Les biblioteques municipals de Palma obren a mig gas

Tan sols alguns estudiants han fet ús de les sales de les biblioteques per estudiar

Imatge d'arxiu.


Un dels serveis municipals que ja va obrir les seves portes a la fase 1 de la desescala són les biblioteques. Ara a la fase 2 han augmentat els serveis disponibles. A la primera fase es podia acudir a la biblioteca per a préstecs i retorn de llibres, i a la segona fase també es pot fer ús dels ordinadors disponibles a les biblioteques i l’ús de la sala. Això sí, s’han de seguir unes normes de seguretat.

Pep Lluís Hernández, bibliotecari de la xarxa de biblioteques municipals de Palma, explica que tots els usuaris que vulguin entrar han de dur mascareta i s’han de posar gel hidroalcohòlic a les mans. No poden tocar cap llibre de les estanteries i han de demanar-los als bibliotecaris. L’aforament de les sales és del 30 per cent i hauran de mantenir les distàncies de seguretat. Així mateix, els llibres que han tocat o han tornat els usuaris hauran de quedar en quarantena durant una setmana i després es desinfecten i les posen de nou a l’abast dels usuaris.

Tot i que les biblioteques estan obertes des de la fase 1, encara hi ha poc de moviment de gent. Tan sols alguns estudiants han preferit acostar-se per estudiar pels exàmens finals.

Algunes biblioteques municipals de Palma (s’Escorxador, Cort, Ramon Llull i Joan Alcover) tenen obert de les 8 i mitja del dematí a les 8 i mitja del vespre. Esperen que l’arribada de la fase 3 augmenti una mica més l’aforament, tot i que les mesures de seguretat i higiene seguiran en marxa com fins ara.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una dotzena d’espais culturals s’obrin a Menorca per celebrar el Dia Mundial del Turisme

El jaciment Torre d'en Galmés ofereix una recreació històrica aquest diumenge i dilluns

Menorca se suma al Literanit

El Claustre del Museu de Menorca va acollir ahir dissabte una trobada literària amb escriptors de poesia, prosa i narrativa

El lingüista Juan Carlos Moreno reivindica a Menorca la necessitat de fer visibles les llengües minoritàries

Ha estat el conferenciant convidat pel Dia Europeu de les Llengües que s'ha celebrat aquest divendres a l'institut Joan Ramis...

Cordèlia, metateatre per entendre les relacions de poder dins les arts escèniques

Aquest diumenge hi ha una nova oportunitat per gaudir d'aquesta obra de Joan Gomila al Teatre Principal de Palma