espanya

Les Canàries tanquen perimetralment per poder permetre tests d’antígens als seus viatgers internacionals

El tancament no és per a impossibilitar l'accés dels viatgers a l'arxipèlag canari, sinó per regular una entrada segura amb test d'antígens que són "accessibles i assequibles"

Imatge de l'arribada de turistes estrangers a l'Aeroport de Palma on han de presentar una PCR negativa feta en les darreres 72 hores.


El president del Govern de Canàries, Ángel Víctor Torres, ha signat aquest dimecres un decret que permetrà als viatgers internacionals venir a les Illes Canàries amb el test d’antígens com a alternativa als PCR. El decret entrarà en vigor aquest dijous, 10 de desembre, després de la seva publicació en el Butlletí Oficial de Canàries.

Amb això, les Canàries regularan el control sanitari dels passatgers internacionals usant com a recurs legal el tancament perimetral de les Illes, però en aquest cas no per a endurir l’accés sinó per a facilitar-lo.

Així ho ha detallat l’Executiu en una nota de premsa remesa als mitjans de comunicació en la qual apel·la a la seva condició d'”autoritat competent delegada, de regió ultraperifèrica, a l’Estatut d’Autonomia i a l’experiència acumulada durant cinc setmanes amb aquesta fórmula” de controls en els allotjaments turístics.

El Govern de Canàries, després d’aprovar el Consell de Govern del passat dijous la proposta de la Conselleria de Sanitat, possibilitarà d’aquesta manera l’ús dels test ràpids de detecció d’antígens d’acord amb la seva homologació corresponent així com els PCR (RT-PCR).

L’executiu canari indica que en aquest sentit, el sistema pioner impulsat per les Canàries ha demostrat ser fiable, ja que durant les cinc darreres setmanes, en les quals han arribat a les illes al voltant de 200.000 viatgers, amb molt pocs casos de turistes que van donar positiu.

El Govern de Canàries informa que manté les negociacions amb el Ministeri de Sanitat per a harmonitzar la norma autonòmica amb la nacional, que només autoritza la PCR per als viatgers internacionals.

La nota de premsa del Govern canari indica que, a més, a hores d’ara es continua avançant en la normativa que establirà els controls de viatgers nacionals, d’acord amb el Govern de les Balears, així com dels residents canaris en territori peninsular que tinguin previst tornar a Canàries, especialment en dates nadalenques.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Dimiteix el cap de l’Estat Major de la Defensa, vacunat abans d’hora

Altres caps militars també han rebut la injecció abans del que preveien els protocols

Esbuquen el cassetó superior de l’edifici que va patir l’explosió de gas a Madrid

Hi havia risc que caigués a l'escola del costat i al carrer

Un terratrèmol de magnitud 4,4 sacseja Santa Fe, a Granada

El sisme ha afectat una cinquantena de municipis

Tenerife prepara dos centres per acollir migrants amb 3.200 places

Es tracta dels aquarteraments de Las Canteras i de Las Raíces