POLíTICA

Les claus del decret de mesures urgents en matèria urbanística del Govern validat al Parlament

Es i tanca la porta a projectes que havien generat polèmica al seu moment, com la possibilitat de fer un hotel al Trenc o urbanitzar Son Gual


Els municipis de les Illes no podran permetre noves urbanitzacions si queden solars buits on es pugui construir. En concret, no es podran crear nous sòls urbanitzables quan hi hagi disponible més d’un 15% de terreny vacant. L’objectiu de l’executiu és apostar per la rehabilitació i evitar el consum de territori. Això amb l’única excepció que aquest sòl serveixi per fer-hi habitatges de protecció oficial.

El decret convalidat avui al Parlament incrementa la protecció territorial de 145 hectàrees d’àrees naturals i tanca la porta a projectes que havien generat polèmica al seu moment, com la possibilitat de fer un hotel al Trenc o urbanitzar Son Gual. També es desclassifica el barranc de Xorrigo i l’àrea de la Platja des Jondal, a Eivissa.

Pel que fa al sòl rústic, s’estén també a Eivissa la limitació d’una piscina per finca amb una superfície inferior a 35 metres quadrats, a més d’altres mesures per reduir el consum d’aigua. Per exemple, totes les edificacions que no estiguin vinculades a explotacions agràries hauran de recollir les aigües pluvials de les cobertes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |