X

Les companyies aèries posen en marxa mesures de seguretat

El que no asseguren és mantenir la distància entre passatgers dins l'avió

06/06/2020

Les companyies aèries posen en marxa mesures de seguretat

Redacció

Les companyies aèries han posat en marxa mesures excepcionals per protegir la salut del viatger a l’aeroport, durant l’embarcament i a bord. La higiene és el més important, tant a la terminal durant la facturació i l’accés a l’avió, com dins l’aparell. Totes les companyies obliguen a l’ús de mascareta durant l’entrada a l’avió i durant el vol. No dur-la pot suposar la denegació de l’embarcament.

El que no asseguren és mantenir la distància de seguretat dins l’avió. Sempre que sigui possible, s’assignaran seients separats, però les companyies poden omplir l’avió sense restriccions de cabuda.

I això per què? Perquè tot i anar ple, la qualitat de l’aire dins l’avió està garantida: Els filtres de carboni actiu atrapen el 99,99 per cent de qualsevol patogen, inclòs el coronavirus. A més l’aire en cabina es renova completament cada tres minuts i la seva circulació és individual quan arriba directament al passatger des de dalt. Gràcies a això s’aconsegueix que l’ambient dins l’avió sigui el mateix exigit a l’aire lliure, amb mascareta i a 2 metres de distància.

En aquests gairebé tres mesos d’estat d’alarma s’han cancel·lat nombrosos viatges. Si sou alguns dels afectats, teniu dret a recuperar els doblers que vàreu pagar pels bitllets anul·lats.

Vos explicam com fer-ho: La primera passa és reclamar directament a la companyia aèria. A partir de dijous passat, van començar a comptar els terminis administratius.

Això vol dir que hi ha 14 dies per presentar la reclamació a l’aerolínia, que sempre ha d’oferir l’opció de reemborsament. D’aleshores, la companyia té un mes per contestar. Si no ens respon o bé no ens tornen els doblers, aleshores es pot presentar una queixa davant l’Agència Espanyola de Seguretat Aèria. És un tràmit senzill que es fa per internet en 15 minuts. A la petició, hi hem d’adjuntar la documentació de la reserva cancel·lada i de la reclamació que hem fet a la companyia aèria.

La Direcció General de Consum demana que els facin arribar totes les queixes, encara que es presenti davant d’un altre organisme, perquè les acumularan com a proves dels 27 expedients que han obert contra 27 aerolínies per no informar correctament sobre els drets dels consumidors.

Si necessitau més informació per fer la vostra queixa, podeu visitar els webs portalconsum.caib.es i seguridadaerea.gob.es.

06/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris