societat

Les completes a Sa Pobla, a porta tancada

Les restriccions han obligat a suspendre les festes


Sa Pobla va viure ahir un Sant Antoni molt diferent a la d’altres anys. Les completes es varen celebrar a porta tancada i sense públic, però es varen poder veure en línia a través de les xarxes socials d’IB3. S’ha celebrat una missa molt solemne i emotiva. De fet, s’ha recuperat el primer clamer de Sant Antoni, que ho va fer l’any 2001, n’Alexandre Ballester, que en aquell moment era el cronista de sa Pobla.

També, per primera vegada, la Banda Municipal ha tocat per Completes dins l’església, ja que enguany no s’ha pogut fer el tradicional passa-carrers.

“Un Sant Antoni desangelat, no podem fer altra cosa. Hem pogut que arribi a tothom i transmetre aquestes ganes de fer festa”, assegura Felip Díez, Rector de sa Pobla.

Com en l’època del confinament, Sant Antoni ara s’expressa a través dels balcons. Les banderes penjades a les cases expliquen un sentiment que enguany no pot ser als carrers de sa Pobla.

Jaume Mir, restaurador, diu que és una llàstima veure la plaça tan buida i sense gent.

Sense foguerons a les places, l’única manera d’encalentir-se era un cafè. “Esperam que l’any que ve es pugui celebrar l’alegria que s’ha celebrat sempre”, diu un pobler. “Nosaltres que estimam tant la festa, enguany ens haurem de conformar a menjar espinagades, això no faltarà”, assegura una poblera.

I així ha estat: com mana la tradició, les espinagades no han mancat a les llars pobleres. El que ha minvat han estat les visites als forns dels de fora poble. “I si a qualcú de fora poble li pega la brusca de que vol una espinagada, doncs ens crida tot d’una. Però no és com els altres anys”, afirma la fornera Magdalena Prior.

I com que mancava l’esperit, el dimoni s’ha fet seva la plaça. Una plaça que ha vigilat des de dalt i des de baix en un any tan estrany que pareix que el dimoni, per un pic, n’hagi fet 31.


Un Sant Antoni a Sa Pobla poc endimoniat
Vigilància policial per evitar celebracions santantonieres a Manacor, Muro, Sa Pobla i Artà

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Mal temps però terrasses plenes durant el matí

Els restauradors esperen amb ganes poder fer servir l'interior dels locals

Més de 1.000 persones gaudeixen d’un concert a Holanda com a part d’un experiment

Tots els assistents varen haver de passar una PCR i varen estar controlats durant tot el concert

La vacunació massiva al poliesportiu Germans Escalas comença demà

Aquest dilluns estaran en funcionament set de les catorze línies que hi ha al recinte

De moment, poca pluja

Fins al diumenge migdia només s'havia registrat una brusca que principalment afectava les Pitiüses