X

Les Comunitats Autònomes comencen la desescalada

Les Comunitats Autònomes comencen la desescalada

01/03/2021

Ariadna Alfonso

Febrer conclou amb una incidència per davall dels 200 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies, una baixada progressiva que ha fet que les autonomies comencin a flexibilitzar les seves mesures.

Catalunya obri des d’avui els comerços de més de 400 metres quadrats amb una cabuda del 30%. També es pot fer esport al 30% en espais que puguin ser ventilats, i les piscines ja poden estar al 50% de la seva ocupació.

I avui és el primer dia d’obertura de les terrasses a València, en un dia on també haurien començat les Falles, suspeses un any més per la pandèmia. Amb un màxim de 4 persones per taula i fins a les sis de l’horabaixa, els establiments hotelers poden tornar a fer ús de les seves terrasses. El comerç també pot reprendre la seva activitat fins a les vuit de l’horabaixa.

Galícia permet des de divendres l’obertura dels centres comercials els caps de setmana i l’hoteleria torna a funcionar amb un 50% de la cabuda a les terrasses i un 30% al seu interior.

Altres comunitats són més prudents amb la desescalada. És el cas de Castella i Lleó, que conserva el gruix de les mesures del nivell quatre de risc, que inclou el tancament de l’interior de l’hoteleria, centres comercials i gimnasos. Tot i així, deixa que l’horari de les activitats essencials sigui fins a les deu del vespre i aixeca el tancament perimetral de les provínvies, però no de la comunitat.

Extremadura, que va arribar a registrar més de 1.400 casos al gener, manté una lenta relaxació de les mesures i continua amb el tancament perimetral i amb un màxim de sis persones a les reunions.

01/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris