espanya

Les Comunitats Autònomes comencen la desescalada

Les Comunitats Autònomes comencen la desescalada


Febrer conclou amb una incidència per davall dels 200 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies, una baixada progressiva que ha fet que les autonomies comencin a flexibilitzar les seves mesures.

Catalunya obri des d’avui els comerços de més de 400 metres quadrats amb una cabuda del 30%. També es pot fer esport al 30% en espais que puguin ser ventilats, i les piscines ja poden estar al 50% de la seva ocupació.

I avui és el primer dia d’obertura de les terrasses a València, en un dia on també haurien començat les Falles, suspeses un any més per la pandèmia. Amb un màxim de 4 persones per taula i fins a les sis de l’horabaixa, els establiments hotelers poden tornar a fer ús de les seves terrasses. El comerç també pot reprendre la seva activitat fins a les vuit de l’horabaixa.

Galícia permet des de divendres l’obertura dels centres comercials els caps de setmana i l’hoteleria torna a funcionar amb un 50% de la cabuda a les terrasses i un 30% al seu interior.

Altres comunitats són més prudents amb la desescalada. És el cas de Castella i Lleó, que conserva el gruix de les mesures del nivell quatre de risc, que inclou el tancament de l’interior de l’hoteleria, centres comercials i gimnasos. Tot i així, deixa que l’horari de les activitats essencials sigui fins a les deu del vespre i aixeca el tancament perimetral de les provínvies, però no de la comunitat.

Extremadura, que va arribar a registrar més de 1.400 casos al gener, manté una lenta relaxació de les mesures i continua amb el tancament perimetral i amb un màxim de sis persones a les reunions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Audiència Nacional avala el processament dels Pujol

Assenyala que els actes nuclears a jutjar varen realitzar-se a l'estranger, fonamentalment a Andorra, mitjançant moviments d'efectiu de diversos comptes bancaris

El govern espanyol amplia els sectors i empreses a qui concedir les ajudes directes

Demanarà la retirada de la reforma per a rebaixar les majories exigides per a triar el Consell General del Poder...

Nadal debuta demà al Godó

El primer rival del manacorí serà Ilya Ivashka

Ordenen el retorn dels béns mobles del pazo de Meirás als hereus del dictador Francisco Franco

L'Audiència Provincial de la Corunya considera que aquests béns no van ser reclamats per l'Estat en la seva acció reivindicatòria,...