Un iot de 64 metres d’eslora encalla a una seca des Pujols, a Formentera
La propietat creu que no té danys estructurals i la vol extreure amb maniobres d'arrossegament

S'ha retirat la vegetació que les ocultava després de 50 anys abandonades
Després de 50 anys abandonat, el jaciment arqueològic de Son Sunyer, a Palma, ha recuperat el seu esplendor. El consell de Mallorca ha subvencionat la neteja de la zona i la retirada de vegetació. Ara espera poder obrir al públic les coves funeràries que tenen més de 3.000 anys d’antiguitat.
Les varen excavar els habitants que vivien a Mallorca a l’edat del bronze per enterrar els seus éssers estimats. N’hi ha set, probablement una per cada família i estan ubicades al Pil·larí, prop de l’aeroport de Palma. Per donar sepultura als morts, havien de recórrer una distància de 3 quilòmetres des dels seus poblats.
En diferents excavacions arqueològiques, s’han descobert esquelets, ceràmiques i, fins i tot, botons fets amb ivori, ós d’elefant. Al segle passat, le coves s’utilitzaren per extreure marès i quedaren parcialment destruïdes. Després, foren abandonades durant 50 anys en una finca privada. Ara, s’ha netejat la zona i s’ha llevat la vegetació per tonar treure les coves a la llum.
Les feines s’han finançat amb 11.000 euros del Consell de Mallorca. Les feines les ha fet un equip de tres persones amb diagnòstic de salut mental de l’associació Es Gira-sol, en coordinació amb Amics de na Galera.
La propietat creu que no té danys estructurals i la vol extreure amb maniobres d'arrossegament
Segons assenyalen, la infraestructura condiciona el creixement d'un sector amb demanda, diuen, d'aquestes embarcacions recreatives de grans dimensions
Els protocols festius inclouen un règim sancionador que defineix les infraccions