societat

Les coves de Son Sunyer recuperen l’esplendor

S'ha retirat la vegetació que les ocultava després de 50 anys abandonades


Després de 50 anys abandonat, el jaciment arqueològic de Son Sunyer, a Palma, ha recuperat el seu esplendor. El consell de Mallorca ha subvencionat la neteja de la zona i la retirada de vegetació. Ara espera poder obrir al públic les coves funeràries que tenen més de 3.000 anys d’antiguitat.

Les varen excavar els habitants que vivien a Mallorca a l’edat del bronze per enterrar els seus éssers estimats. N’hi ha set, probablement una per cada família i estan ubicades al Pil·larí, prop de l’aeroport de Palma. Per donar sepultura als morts, havien de recórrer una distància de 3 quilòmetres des dels seus poblats.

En diferents excavacions arqueològiques, s’han descobert esquelets, ceràmiques i, fins i tot, botons fets amb ivori, ós d’elefant. Al segle passat, le coves s’utilitzaren per extreure marès i quedaren parcialment destruïdes. Després, foren abandonades durant 50 anys en una finca privada. Ara, s’ha netejat la zona i s’ha llevat la vegetació per tonar treure les coves a la llum.

Les feines s’han finançat amb 11.000 euros del Consell de Mallorca. Les feines les ha fet un equip de tres persones amb diagnòstic de salut mental de l’associació Es Gira-sol, en coordinació amb Amics de na Galera.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Raixa acollirà un refugi de la Ruta de Pedra en Sec

La inversió estimada del projecte és de devers 3 milions i mig d'euros i les obres començaran l'any 2022

Comença la I Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana

Les activitats previstes fins diumenge en el marc d'aquestes jornades inclouen conferències, taules rodones o visites

Reclamen solucions perquè Sóller no desperti cobert de fum

L'associació Sóller per l'Aire reclama solucions per minimitzar el fum de cremes, estufes i vehicles

Augmenta el nombre de persones sense llar a Palma

Durant els darrers 6 mesos, l'ONG Metges del Món ha atès a Palma un 40% més de persones sense llar que en el mateix període de l'any passat