X
11

Les dones són el col·lectiu que més patirà els efectes de la pandèmia

L'IBDONA està elaborant un Pla per tal de fomentar l'autoocupació de dones en sectors estratègics

07/06/2020

Les dones són el col·lectiu que més patirà els efectes de la pandèmia

L’IBDONA està elaborant un Pla per tal de fomentar l’autoocupació de dones en sectors estratègics. Això després que aquesta setmana, l’Institut Nacional d’Estadística ha donat a conèixer que les bretxes de gènere en el mercat laboral de les Balears s’han agreujat amb la COVID-19.

En el darrer any, la taxa d’atur femení s’ha elevat gairebé tres punts i se situa en el 22,4 per cent en el primer trimestre del 2020, mentre que la desocupació masculina es mantén entorn del 14 i mig per cent.

UGT assegura que en els pròxims mesos empitjoraran els indicadors relatius d’ocupació femenina. Els experts ho atribueixen al fet que les dones tenen una gran presència en alguns sectors estratègics.

Però en aquells sectors que l’activitat s’està recuperant, la presència femenina no es fa patent. Els sindicats denuncien una discriminació en matèria de conciliació familiar i laboral.

Les dones són les principals protagonistes en sectors essencials de primera necessitat, com el sanitari o sociosanitari. En aquest darrer, UGT denuncia que a diverses residències de gent gran privades de les Balears, les seves treballadores estan per davall del salari mínim interprofessional i fent jornades excessives.

L’IBDONA ja fa feina en l’ocupació legal en el sector de les cures. En les pròximes setmanes es presentarà un pla d’Autoocupació per a les dones en sectors estratègics i de gestió de l’economia del coneixement.

07/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT