X

Les entitats bancàries amplien ajudes durant la crisi del coronavirus

Oferint aquestes solucions disminueixen la morositat

14/06/2020

Les entitats bancàries amplien ajudes durant la crisi del coronavirus

Joan G. Jaume

Per fer front a la crisi econòmica generada per la pandèmia, algunes entitats bancàries amplien les ajudes. Es tracta de mesures addicionals a les que va dictar el Govern d’Espanya. En molts de casos els clients tenen dificultats per complir amb els requisits. Oferint aquestes solucions disminueixen la morositat.

Amb l’aturada de l’economia els ingressos de famílies i empreses s’han reduït. És per això que el Govern central va aprovar una sèrie de mesures per intentar pal·liar aquesta situació amb avals, crèdits ICO, ajudes per a autònoms, moratòries hipotecàries i de lloguers. Però en la realitat els clients tenen dificultats per complir amb els requisits.

L’actual, no és una crisi financera de caràcter estructural, sinó una aturada de l’economia. És per això que les entitats ofereixen un conjunt de mesures destinades a donar liquiditat a famílies i a empreses sense tenir tant present les garanties o el risc d’endeutament.

Diverses entitats han començat el contacte telefònic amb els seus clients per conèixer quina és la seva situació i si poden seguir pagant les quotes dels seus crèdits. La majora d’entitats ofereixen ajornar fins a un any les hipoteques per a primer habitatge.

Els nous crèdits de finançament atorgats en les darreres setmanes tenen també carència de diversos mesos.

Amb aquestes ajudes addicionals, les entitats han incrementat notablement el finançament i al mateix moment han reduït la morositat dels seus clients.

14/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris