X

Campanya de les farmàcies per fer ús de la copa menstrual com a alternativa als productes d’un sol ús

Les compreses i tampons generen 1.500 tones de residus a l'any a les Balears, que s'han de tractar com a rebuig

23/05/2023

Campanya de les farmàcies per fer ús de la copa menstrual com a alternativa als productes d’un sol ús

Cartells informatius es repartiran a totes les farmàcies de les Balears. La campanya promou l’ús de la copa menstrual com a alternativa als productes d’un sol ús, compreses i tampons, que a les Illes, generen 1.500 tones de residus a l’any. El conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, diu que, a més, aquest residu s’ha de tractar com a rebuig, perquè no hi ha cap possibilitat de tractar-lo o reutilitzar-lo.

La copa menstrual està fabricada en silicona de grau mèdic, costa prop de 30 euros i pot durar 10 anys. L’apotecària Bàrbara Vanrell explica que els professionals poden assessorar sobre les talles adequades, la manera de col·locar-les correctament i altres dubtes. Segons Vanrell, de cada vegada més persones menstruants s’interessen per la copa menstrual i n’estan satisfetes.

L‘Associació Rezero també ha fet campanyes per promoure la copa menstrual per motius mediambientals, socials i sanitaris. La despesa durant la vida de productes d’un sol ús puja a prop de 5.000 euros. A més, segons Rezero, tampons i compreses contenen molt de plàstic i altres substàncies que els fabricants de productes no estan obligats a etiquetar i, diuen des de l’associació, poden afectar la salut.

23/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris