economia

Les Illes acumularen a l’agost el 25% dels turistes internacionals arribats a Espanya

1 de cada 4 euros de despesa també es realitzà a l'arxipèlag


Les Illes Balears lideraren a l’agost l’arribada de turistes internacionals a tot l’Estat. En concret, visitaren l’arxipèlag 1 milió 307 mil turistes que representen un augment del 188% respecte al 2020 i una disminució del 42% en comparació amb el 2019. És a dir, 1 de cada turistes estrangers de viatge a Espanya a l’agost escolliren les Illes.

L’acumulat de l’any fins a l’agost deixa una xifra de visitants de 3 milions 883 mil amb un increment del 163% en comparació amb el 2020 i una reducció del 61% respecte a l’acumulat del 2019.

Per països emissors, els alemanys amb 319 mil visitants internacionals a l’agost tornaren a ocupar la primera posició seguits ja a curta distància dels britànics que després de l’aixecament de les restriccions en els país per viatjar experimentaren un important ascens amb 261 mil turistes.

L’arxipèlag també va liderar la despesa turística a l’agost amb 1.580 milions d’euros. 1 de cada 4 euros de despesa es quedaren a les Illes. Representa un increment del 200% en comparació amb el 2020 i una disminució del 31% respecte al 2019. Si miram l’acumulat de l’any, la disminució respecte al 2019 és del 58% mentre en comparació amb l’any 2020 és un augment del 187%.

La despesa mitjana per turista va ser de 1.209 euros amb una variació anual del 3,4%, la despesa mitjana diària de 167 euros amb un increment de l’11% i finalment l’estada mitjana va ser de 7 dies amb una baixada del 7%.

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme ha posat en valor les dades. En una visita a Palma, Reyes Maroto ha destacat la bona perspectiva del sector a les Illes Balears: “Creim que el retard en la decisió de viatjar pot convertir-se en viatges que podrem veure el setembre o octubre. Esperem allargar la temporada, perquè aquest és l’objectiu.”

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El Consell de Menorca cerca propietaris d’habitatges buits per a sumar-los al seu programa de lloguer ètic

El termini per adherir-s'hi i demanar els ajuts que promou l'administració insular acaba el dos de novembre

Cala Millor acull durant tot el mes d’octubre una mostra d’art contemporani que també es pot veure a hotels

Una aposta per acostar l'art a Cala Millor, però també per a enfortir el final de temporada.

La Triatló Challenge omple els carrers de Peguera de turistes

Si els hotels han pogut allargar una temporada amb alts i baixos, la restauració ha perllongat un estiu i tardor que ha anat prou bé. Les tendes també coneixen la...

El parc fotovoltaic de Lloseta entrarà en servei pel desembre

Proveirà d'energia la futura planta d'hidrogen que s'ubicarà devora la planta de Cemex