economia

Les Illes acumularen a l’agost el 25% dels turistes internacionals arribats a Espanya

1 de cada 4 euros de despesa també es realitzà a l'arxipèlag


Les Illes Balears lideraren a l’agost l’arribada de turistes internacionals a tot l’Estat. En concret, visitaren l’arxipèlag 1 milió 307 mil turistes que representen un augment del 188% respecte al 2020 i una disminució del 42% en comparació amb el 2019. És a dir, 1 de cada turistes estrangers de viatge a Espanya a l’agost escolliren les Illes.

L’acumulat de l’any fins a l’agost deixa una xifra de visitants de 3 milions 883 mil amb un increment del 163% en comparació amb el 2020 i una reducció del 61% respecte a l’acumulat del 2019.

Per països emissors, els alemanys amb 319 mil visitants internacionals a l’agost tornaren a ocupar la primera posició seguits ja a curta distància dels britànics que després de l’aixecament de les restriccions en els país per viatjar experimentaren un important ascens amb 261 mil turistes.

L’arxipèlag també va liderar la despesa turística a l’agost amb 1.580 milions d’euros. 1 de cada 4 euros de despesa es quedaren a les Illes. Representa un increment del 200% en comparació amb el 2020 i una disminució del 31% respecte al 2019. Si miram l’acumulat de l’any, la disminució respecte al 2019 és del 58% mentre en comparació amb l’any 2020 és un augment del 187%.

La despesa mitjana per turista va ser de 1.209 euros amb una variació anual del 3,4%, la despesa mitjana diària de 167 euros amb un increment de l’11% i finalment l’estada mitjana va ser de 7 dies amb una baixada del 7%.

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme ha posat en valor les dades. En una visita a Palma, Reyes Maroto ha destacat la bona perspectiva del sector a les Illes Balears: “Creim que el retard en la decisió de viatjar pot convertir-se en viatges que podrem veure el setembre o octubre. Esperem allargar la temporada, perquè aquest és l’objectiu.”

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Desapareixen les associacions de consumidors: quatre en els darrers tres anys

Ara mateix només en queda una, Consubal, que tampoc les té totes per a poder continuar fent feina

Les agències de viatges de Menorca superen les vendes de vols de l’any 2019

Els menorquins inicien, amb el pont de la Constitució, un mes ple de viatges

Divergència d’opinions entre els restauradors de Mallorca el primer dia de l’obligació del passaport Covid

Mentre alguns consideren que no tenen prou mitjans per acomplir la norma, d'altres ho veuen una mesura justa i necessària...

Primer cap de setmana a Formentera amb els quiosquets de platja tancats

Davant la nova licitació, no saben si podran oferir el servei de manera continuada durant l'hivern