X

Les Illes Balears lideren el descens de l’atur al març per l’avançament de la temporada

58.000 persones desocupades a les Illes Balears

04/04/2017

Les Illes Balears lideren el descens de l’atur al març per l’avançament de la temporada

L’inici de la temporada turística es nota a les xifres de l’atur. Tancam el mes de març amb 58.000 persones desocupades. És un 8 per cent menys que el mes de febrer. Si ho comparam amb l’any anterior, l’atur ha baixat més d’un 11 per cent. Hi ha 7.800 persones manco apuntades a les llistes del SOIB que ara fa un any.

I això es nota també a l’afiliació a la seguretat social. Creix més d’un 6 per cent en un mes. Al març es registraren prop de 430.000 persones afiliades a les Illes, 23.000 més que l’any passat.

Els sindicats celebren les dades, però continuen parlant de precarietat. Reconeixen que els contractes indefinits estan augmentant, però recorden que el sector turístic acumula guanys molt superiors a l’1 per cent d’increment salarial pactat en el conveni. La precarietat, diuen, continua essent la tònica general.

El Govern creu que el mercat laboral està tornant a un escenari precrisi, però que falta millorar la qualitat de l’ocupació.

La patronal CAEB destaca que el sector de la construcció ha impulsat la creació d’ocupació, especialment en l’àmbit turístic i residencial.

04/04/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris