societat

Les Illes Balears registren 16 casos d’agressions a metges durant el 2020

El Comib es personarà com a acusació particular en totes les denúncies

Imatge d'arxiu. /EFE


Les Illes Balears han registrat 16 casos d’agressions a metges durant el 2020, xifra inferior a la de l’any anterior, quan es van produir 20.

En concret, el 18,75% dels casos registrats correspon a agressions de tipus físic amb resultat de lesions, 31,25% a amenaces i el 50% a insults.

Per gènere, les agressions registrades ea Balears a dones van suposar el 56,25%, mentre que el 43,75% dels metges agredits van ser homes.

D’aquesta manera, la incidència acumulada d’agressions a metges en 2020 va ser de 2,77 per cada mil col·legiats a Balears, per sobre de la mitjana nacional, de 1,63 per cada mil col·legiats.

Dels casos registrats, el 50% se situen en la franja d’edat dels 36 als 45 anys i el 18,75% en la de 46 a 55 anys. L’àmbit hospitalari, amb el 43,75% de les agressions registrades, és el que sofreix una major incidència, seguit per Atenció Primària, amb el 37,75% dels casos registrats pel *Comib. El 81,25% dels agredits va sofrir els atacs en el sector públic i el 18,75% en el privat.

Observatori d’agressions del Comib

El Comib es personarà com a acusació particular en totes les denúncies relacionades amb agressions, psíquiques o físiques, als professionals en l’àmbit laboral i ofereix a tots els metges de Balears assessoria jurídica immediata i directa quan sofreixen agressions. “L’agressió a un professional de la medicina trenca la confiança necessària per a garantir una assistència sanitària adequada”, afirmen.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’alcohol i la cocaïna, les principals addicions a Menorca durant el 2020

En total han rebut tractament 432 persones a l'illa

Juaneda es prepara per fer aquest estiu fins a 4.000 PCR diàries als turistes a Menorca

Hotels i turoperadors negocien acords amb la sanitat privada per abaratir les PCR i incloure-les en els paquets turístics

Sanitat proposa prohibir fumar a les terrasses a tot el territori estatal tal com ja passa a Balears

El Ministeri ho proposarà avui horabaixa a totes les comunitats en la reunió de la Comissió de Salut Pública

Vivas celebra la decisió de dur a presó un dels policies locals de Palma que la van coaccionar

L'agent, i un company seu, haurien orquestrat una campanya contra Sonia Vivas per intentar acusar-la de maltractar un detingut