X

Educació envia a les escoles recomanacions per evitar més contagis respiratoris com, entre d’altres, ventilar les aules

La Conselleria aportarà recursos extra als centres educatius per a comprar gel desinfectant o combustible per a la calefacció

05/01/2024

Educació envia a les escoles recomanacions per evitar més contagis respiratoris com, entre d’altres, ventilar les aules

La Conselleria d’Educació ha enviat a tots els centres les recomanacions de la Direcció General de Salut Pública per evitar més casos de virus respiratoris i tot just quan dilluns tornen les classes després de les festes de Nadal. Algunes d’aquestes mesures són la ventilació de les aules. En aquest sentit, el conseller d’Educació i Universitat, Antoni Vera, ha afirmat que es posarà a la disposició dels centres recursos extra com, per exemple, comprar gel hidroalcohòlic o combustible per a les calefaccions. En roda de premsa, Vera ha demanat als pares no dur els seus infants a escola si tenen símptomes de grip. La tornada als centres es pot convertir en un focus d’infecció per l’epidèmia de la malaltia que es viu ara mateix a les Illes i demanen seguir les recomanacions.

Llegeix aquí les recomanacions de Salut Pública enviades als centre educatius i a les famílies

El portaveu del Govern, Antoni Costa, ha insistit que totes les mesures anunciades són “de recomanació” encara que ha admès que són “de sentit comú”. Segons ha afirmat, els centres de salut i hospitalaris de les Illes Balears no s’enfronten avui dia a una situació fora del normal per aquesta època de l’any i ha reiterat en enviar un missatge de tranquil·litat a la població. De moment, ha apuntat, no hi ha previsió de mesures addicionals a pesar que, com ha traslladat en la reunió de consellers la responsable de Salut, Manuela García, sí que hi ha alguns centres de salut que estan assumint puntes de pressió que, en tot cas, estan podent assumir perfectament.

La Conselleria de Salut no es planteja, de moment, tornar a imposar l’obligatorietat de l’ús de la màscara en hospitals i centres de salut, com sí que ho han implantat avui mateix la Comunitat Valenciana i també Catalunya. L’escenari és el de la recomanació de l’ús de la màscara si es tenen símptomes. En aquest sentit, s’insisteix també en fer-se freqüent les mans netes, entre altres. Salut recorda la necessitat de cobrir-se nas i boca en tossir o esternudar, l’ús de mocadors d’un sol ús per a contenir les gotetes respiratòries o les secrecions i que es tirin després a la paperera. Al mateix temps, recomanen evitar anar a la feina si es tenen símptomes de malaltia, sempre que sigui possible.

Per la seva banda, la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca sí que ja ha enviat una recomanació als centres de salut perquè els professionals sanitaris es posin la mascareta, tot i que molts d’aquests professionals ja fa dies que la porten posada davant el repunt de casos. També la Societat Espanyola de Metges d’Atenció Primària fa una crida a la població i demanen seny. Que la gent sigui conscient de quins són els símptomes d’un virus respiratori per acudir al centre de salut. D’aquesta manera, evitar col·lapsar els centres sanitaris amb probablement simples refredats.

Notícies relacionades >

05/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris