economia

Les kellys, satisfetes amb l’obligació de renovar els llits dels hotels per uns d’elevables

S'hauran de canviar 300.000 llits a partir de 2023 i en un termini de sis anys


Les cambreres de pis ho tenen clar. La decisió del Govern d’obligar a canviar els llits dels hotels per uns altres d’elevables és un èxit per a elles després d’anys de lluita i reivindicacions. La vicepresidenta de Kellys Unió Balear, Rosa Fiteni, explica que aquesta mesura suposa una passa cap endavant per tal d’evitar els accidents laborals entre el personal de neteja dels hotels, així com també les dolències derivades de la seva feina. Precisament, el 35% dels accidents de feina que pateix el col·lectiu de les cambreres de pis estan relacionats amb els sobreesforços, segons dades del  mateix Govern.

Amb la nou llei, els hotelers tenen sis anys, a partir de 2023, per renovar els llits. El cost d’una estructura de llit elevable el trobam a partir dels 200 euros. De moment, en espera de conèixer la lletra petita d’aquesta mesura, la patronal hotelera de Mallorca reclama que les obligacions vagin acompanyades d’incentius. La seva presidenta, Maria Frontera, ha assegurat que la conjuntura actual no permet fer inversions que suposin grans despeses econòmiques. Frontera també ha volgut posar de manifest la necessitat, ha dit, que l’administració s’impliqui en favor de la salut laboral d’aquest col·lectiu reconeixent les malalties laborals que pateixen i, quan sigui necessari, facilitant les jubilacions anticipades.

Altres mesures en favor de la salut laboral dels treballadors

Les modificacions de la llei turística presentades ahir a Madrid pel Govern de les Illes Balears també incorporen altres mesures per eliminar els riscos laborals dels treballadors del sector. El sindicat UGT ha valorat de manera molt positiva que es tengui en compte l’estrès tèrmic. Un trastorn que pateixen, sobretot, els empleats encarregats de cuina i bugaderia suportant canvis bruscos o altes temperatures, principalment durant els mesos d’estiu, tal com ha explicat el secretari general de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum d’UGT, José García. García també ha destacat que la nova llei abordi el problema de les càrregues laborals. En aquest sentit, CCOO es mostra satisfet pel fet, diu, d’haver aconseguit que l’Ibassal, l’Institut de Seguretat i Salut Laboral de les Illes, elabori un informe sobre aquesta qüestió. La secretària general de Serveis del sindicat, Sílvia Montejano, confia que el resultat repercuteixi en un augment de les plantilles i en la reducció de les càrregues de feina dels treballadors del sector, sobretot en temporada alta.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Estratègia d’Alemanya per estalviar gas: enviar els jubilats a passar l’hivern a Mallorca

L'Associació d'Agències de Viatges Independents d'Alemanya proposa subvencions de 500 euros a cada pensionista. Una iniciativa per estalviar energia, calefacció...

185.000 € en multes als creuers per infraccions de seguretat i medi ambient en dos anys

No comunicar una avaria a bord, vessament d'hidrocarburs i fondeig no autoritzat, entre les sancions imposades per Capitania Marítima

Veïnats i hotelers de Platja de Palma tornen a fer front comú per “dignificar la destinació”

La plataforma per una Platja de Palma Cívica torna a reclamar un any més una major seguretat a la zona

Es dispara la compravenda d’empreses, amb majoria d’inversors internacionals

Es recuperen les xifres de 2019 i destaquen les operacions als sectors alimentari, tecnològic i el bioctecnològic