món

Les manifestacions contra el racisme dels Estats Units es centren en els monuments confederats

HBO ha decidit retirar la pel·lícula "Allò que el vent s'endugué" del seu catàleg

Les+manifestacions+contra+el+racisme+dels+Estats+Units+es+centren+en+els+monuments+confederats

Les manifestacions contra el racisme causades per la mort de George Floyd estan originant una revisió de la pròpia història del país nord-americà. Les protestes se centren ara en els monuments, estàtues i altres símbols confederats que es troben en diferents ciutats del país.

Fins i tot HBO ha decidit retirar la pel·lícula “Allò que el vent s’endugué” del seu catàleg. La companyia ha afirmat que representa alguns dels prejudicis ètnics i racials que han estat comuns a la societat estat-unidenca i que serà revisada per resituar-la al seu context històric, a més de denunciar les representacions racistes que conté, abans de reincorporar-la a la programació.

El revisionisme també ha arribat a l’esport. La NASCAR ha prohibit l’exhibició de la bandera de la confederació a tots els seus esdeveniments. La Marina també l’eliminarà a les seves instal·lacions, vaixells i avions.

I és que, més de 150 anys després de la Guerra Civil nord-americana, la bandera dels estats del Sud encara és motiu de divisió. Mentre que alguns la veuen com una font d’orgull i un record dels soldats que varen morir a la batalla, molts la consideren un símbol d’opressió i esclavatge.

Les protestes també s’han centrat en monuments que es consideren ofensius en la societat multiètnica actual. A Richmond, la capital de Virgínia, els manifestants han tirat a terra un monument de l’expresident dels Estats Confederats, Jefferson Davis i a Portsmouth, al mateix Estat, els manifestants han atacat amb pintura un altre monument confederat, a més de tomar les estàtues que en formaven part. La presidenta del Congrés, Nancy Pelosi, també ha instat a eliminar les estàtues confederades que encara es troben situades al Capitoli.

Les protestes contra les injustícies històriques perpetrades contra els afroamericans s’han fet extensives a altres minories. A Boston, els manifestants han llevat el cap d’una estàtua de Cristòfor Colom a qui veuen com una representació del genocidi dels pobles indígenes americans.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Pfizer rectifica i assegura que la UE rebrà les vacunes a temps

Von der Leyen assegura que la Unió Europea ha adquirit més vacunes de les que necessita per abastir als Estats...

La CDU celebra un congrés federal en què s’elegirà la nova presidència de la formació

Merz, Röttgen i Laschet aspiren a succeir Merkel al capdavant de la CDU

Mahmud Abbas convoca eleccions a Palestina

Els comicis legislatius seran dia 22 de maig i, les eleccions presidencials, en canvi, se celebraran el 31 de juliol

Dimiteix en bloc el govern de Mark Rutte

El Govern dels Països Baixos va obligar a nombroses famílies, principalment d'origen migratori, a retornar de manera retroactiva els diners percebuts durant anys