món

Les manifestacions contra el racisme dels Estats Units es centren en els monuments confederats

HBO ha decidit retirar la pel·lícula "Allò que el vent s'endugué" del seu catàleg

Les+manifestacions+contra+el+racisme+dels+Estats+Units+es+centren+en+els+monuments+confederats

Les manifestacions contra el racisme causades per la mort de George Floyd estan originant una revisió de la pròpia història del país nord-americà. Les protestes se centren ara en els monuments, estàtues i altres símbols confederats que es troben en diferents ciutats del país.

Fins i tot HBO ha decidit retirar la pel·lícula “Allò que el vent s’endugué” del seu catàleg. La companyia ha afirmat que representa alguns dels prejudicis ètnics i racials que han estat comuns a la societat estat-unidenca i que serà revisada per resituar-la al seu context històric, a més de denunciar les representacions racistes que conté, abans de reincorporar-la a la programació.

El revisionisme també ha arribat a l’esport. La NASCAR ha prohibit l’exhibició de la bandera de la confederació a tots els seus esdeveniments. La Marina també l’eliminarà a les seves instal·lacions, vaixells i avions.

I és que, més de 150 anys després de la Guerra Civil nord-americana, la bandera dels estats del Sud encara és motiu de divisió. Mentre que alguns la veuen com una font d’orgull i un record dels soldats que varen morir a la batalla, molts la consideren un símbol d’opressió i esclavatge.

Les protestes també s’han centrat en monuments que es consideren ofensius en la societat multiètnica actual. A Richmond, la capital de Virgínia, els manifestants han tirat a terra un monument de l’expresident dels Estats Confederats, Jefferson Davis i a Portsmouth, al mateix Estat, els manifestants han atacat amb pintura un altre monument confederat, a més de tomar les estàtues que en formaven part. La presidenta del Congrés, Nancy Pelosi, també ha instat a eliminar les estàtues confederades que encara es troben situades al Capitoli.

Les protestes contra les injustícies històriques perpetrades contra els afroamericans s’han fet extensives a altres minories. A Boston, els manifestants han llevat el cap d’una estàtua de Cristòfor Colom a qui veuen com una representació del genocidi dels pobles indígenes americans.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Joe Biden demana als nort-americans que utilitzin la màscara durant els primers 100 dies del seu mandat

L'ús de la mascareta serà obligatori a les instal·lacions federals i en els mitjans de transport interestatals

28 persones han perdut la vida aquest novembre intentant arribar a les Illes en pastera

La majoria dels naufragis es produeixen en aigües algerianes, però les autoritats del país no n'informen

La tercera onada del virus a Itàlia obliga a prohibir els desplaçaments per Nadal

El Govern italià també ha decretat un toc de queda entre les 22h i les 5h del matí

100.000 persones ja han estat vacunades a Rússia

Aquest dissabte començarà la campanya contra la Covid-19 amb el vaccí Sputnik V