societat

Les mares de dia, un projecte educatiu que pren força en temps de pandèmia

Les educadores acullen un màxim de cinc nins a ca seva en edats compreses entre els 0 i 6 anys


Les mares de dia és una alternativa a les escoletes infantils que en temps de pandèmia guanya força, ja que les ràtios reduïdes -cinc alumnes per educadora- garanteixen una major seguretat sanitària entre els menors de 0 a 6 anys. Es tracta de professionals del món de l’educació que acullen a ca seva nins de 0 a 6 anys. És una alternativa a les escoletes que a països com França està més estesa que aquí.

IB3 Ràdio a visitat la casa de Laura Menezes, que des de fa 3 anys treballa com a mare de dia. És educadora infantil i està en continua formació. Ha estudiat innovació pedagògica, a més li encanta contar comptes. Créixer sense presses és un dels objectius del projecte de Laura Menezes que ha fet de ca seva un lloc acollidor pels més petits. El seu projecte està pensat per nins de 0 a 3 anys. A ca seva, introdueix propostes artístiques i deixa que el joc lliure flueix perquè els més petits puguin créixer.

Menezes explica que “tendim a ensenyar i ficar coses al nin. En el projecte, el que intent és acompanyar i que els nins treguin coses, sense res. Crec que el més important és el respecte perquè els més petits són éssers humans i, com tots, també mereixen ser respectats”.

Ràtios baixes

Segons Menezes, una ràtio baixa de nins permet prevenir els contagis la covid-19. “En tenir contacte amb pocs companys hi ha manco risc d’infectar-se. També és més fàcil netejar l’espai perquè és ca nostra i, al tenir manco nins, hi ha manco material”.

Més enllà de la seguretat sanitària, Laura Menezes explica que “les ràtios baixes permeten a les mares de dia oferir una formació més individualitzada; ens podem adaptar als interessos de cada nin, als seus ritmes i horaris”.

L’Associació Eduk ha presentat davant la Conselleria d’Educació un projecte educatiu perquè les mares de dia siguin homologades. Reclamen aquest títol per tenir una major estabilitat professional i que les famílies puguin accedir a ajudes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El centre de Palma ja està preparat per rebre les festes de Nadal

La gent que ha sortit al carrer a veure els llumets també ha aprofitat per pegar una ullada als estands...

Cavalls de raça menorquina desperten l’interès de compradors d’Estats Units

Una genet de l'illa ha muntat una empresa amb una sòcia nord-americana per vendre-hi exemplars

L’oci a l’aire lliure agafa força a Eivissa

Consumir a terrassetes i l'oferta gatronòmica en espais oberts són les principals alternatives

Marga Prohens anuncia que ha donat positiu en Covid

En un missatge en el seu compte de Twitter, Prohens ha afirmat que els seus contactes estrets ja estan avisats i que passa la infecció amb símptomes lleus