X

L’ús de la mascareta multiplica els problemes de veu

Un dels col·lectius més afectats és el dels docents

06/03/2021

L’ús de la mascareta multiplica els problemes de veu

L’ús de la mascareta ha disparat els problemes de veu. Les consultes en aquest sentit s’han multiplicat a l’hospital de Son Espases.

El dels docents és un dels col·lectius més afectats. Molts professors i professores han de recórrer a un micròfon per no quedar sense veu.

Magdalena Riera, logopeda de l’hospital de Son Espases, indica que l’ús de la mascareta implica un esforç vocal, i això suposa un problema per a professionals que empren la veu com una eina de treball. Diu Riera que estan desbordats, i que pacients que ja havien superat problemes de veu, ara en tornen a tenir.

Els logopedes expliquen que amb la mascareta es tendeix a forçar la veu, ja que en limita el volum, l’entrada d’aire i es deixa d’articular. I per evitar aquests problemes recomanen hidratar molt, parlar amb més pauses, articular més, i no intentar forçar el volum.

Aconsellen també les mascaretes quirúrgiques perquè limiten menys l’acústica, i adverteixen que si el problema persisteix pot derivar en una patologia com nòduls o quists a les cordes vocals.


La logopèdia, essencial en la rehabilitació post-covid

06/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris