societat

Les lleis que entren en vigor aquest 2021

Entre elles, la llei d'Educació, que s'aplicarà a partir dia 19, la de residus de les Illes Balears, que s'aplicarà a partir del mes de març, o les noves sancions de la Direcció General de Trànsit


Dia 20 de març entrarà en vigor la primera Llei de residus i Sòls contaminants de les Illes Balears, que prohibirà la venda, distribució i ús de productes d’un sol ús. Així, no es podran comercialitzar bosses de plàstic; les anelles de llaunes i botelles de begudes només podran ser biodegradables; les safates per a aliments, els tassons, coberts, canyetes per a begudes, bastonets de les orelles, els de caramels i els plats de plàstic d’un sol ús només es podran comercialitzar si són compostables. Afecta també els cosmètics i dentífrics, cartutxos i tòners d’impressora i fotocopiadora i càpsules de cafè. Els hotels i restaurants hauran d’oferir aigua no envasada de manera gratuïta.

Enguany també entra en vigor el nou paquet normatiu en matèria de trànsit, aprovat pel Govern central, que inclou una llei i tres nous reglaments, amb dates daplicació diferents. A partir de dia 2, la sanció per utilitzar el mòbil al volant passa de 200 a 500 euros i de 4 a 6 punts de retirada al carnet. Les noves mesures limiten a 30 km/h la velocitat a vies urbanes amb únic carril per sentit i, regula també el patinet, que no podrà superar els 25 km/h.

Aquest primer de gener també es comencen a aplicar les noves mesures de jubilació i pensió. Es retarda als 66 anys l’edat de jubilació per aquells que hagin fet feina menys de 37 anys i 3 mesos.

Dia 19 entra en vigor la nova Llei d’educació LOMLOE, coneguda com a Llei Celaá. Inclou noves mesures contra la segregació, limitació en les repeticions, més diversificació curricular i atorga més competències a les comunitats autònomes, entre moltes altres novetats.

També podrien entrar en vigor aquest 2021 la primera Llei d’Educació de les Illes Balears, la Llei de les persones consumidores i usuàries de les Illes Balears, que s’adapta a la nova realitat de la societat de consum i que incorpora conceptes com el de persones vulnerables i col·lectius subjectes a protecció especial.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Dimecres comença a administrar-se la segona dosi de vacunes a les residències de Menorca

Aquest dilluns s'ha completat la primera dosi de l'antídot a 751 professionals de la sanitat de l'illa

Destitueixen Joan Quevedo, president de l’Atlètic Villacarlos, per presumptes irregularitats en la gestió

La junta, presidida ara per Manolo Delicado, es reunirà per estudiar si emprèn alguna altra acció

El Banc de Sabadell reclama 8.000€ a un autònom de Menorca per un descobert de 1.300

El client demandarà l'entitat per usura i per incloure'l a la llista de morosos