societat

La greu afectació a un corall protegit manté aturades un any les obres al moll de Cala Corb

El Ministeri de Medi Ambient ha de decidir ara si permet reprendre els treballs, amb aquesta situació


La greu afectació a un corall protegit i en perill d’extinció manté aturades, des de fa un any, les obres del moll de Cala Corb, as Castell. El canvi de materials per fer-hi la passarel·la, de fusta a formigó, ha malmès part de la fauna marina. El Ministeri de Medi Ambient ha de decidir si, amb aquesta situació, les feines poden continuar.

Les obres per connectar el moll d’en Pons amb cala Corb, al nucli des Castell, havien d’acabar a finals del 2019, però ja fa prop d’un any que aquest tram no avança. A hores d’ara, les obres es troben aturades i és el Ministeri de Medi Ambient el que ha de decidir si les feines poden continuar o han de desfer tot el que s’ha fet fins ara.

El desnivell existent en un dels trams del moll va obligar Autoritat Portuària a canviar de plans: els molls, que inicialment havien de ser de llenya, es van modificar per uns de formigó. Aquest canvi en el projecte, que n’augmentà un 25% el pressupost inicial, va ser molt criticat pel GOB. Asseguren que perjudica greument la fauna marina

Es tracta d’una espècie de corall anomenada ‘Cladocora caespitosa’ que està protegida i es troba en perill d’extinció, però que… segons Autoritat Portuària pot ser traslladada a un altre lloc. Sigui com sigui, ara és el Ministeri de Medi Ambient el que ha de decidir si l’obra és viable amb aquesta circumstància.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’operació ‘Plan Vigilante Balear’ de l’Exèrcit espanyol desembarca a Menorca per fer reconeixements de territoris naturals

Un dels seus objectius, l'estudi d'àrees vulnerables per a la seva conservació davant un possible incendi

Es Castell viu per segon any un Sant Jaume sense festes però amb reforç policial

La Plaça de l'Esplanada presentava a l'hora del primer toc de fabiol l'aspecte d'un dissabte qualsevol d'estiu

Mor un excursionista de 52 anys a la Serra dels Peixos, a prop del Gorg Blau

La guàrdia civil investiga si ha mort a causa d'un accident o per motius de salut

Els usuaris de la ITV de Maó, contents que el servei obri en dissabte

Ajudarà a desembussar el col·lapse que ha retardat les inspeccions durant els mesos de pandèmia