SOCIETAT

Les ONGs de Menorca perden un 30 per cent d’ingressos per no poder celebrar actes presencials

El Fòrum, que agrupa 36 entitats, ha demanat ajuda a les administracions i prepara alternatives per incrementar recaptació


A Menorca les entitats sense ànim de lucre han perdut entre un 25 i un 30 per cent dels seus ingressos habituals per no poder celebrar esdeveniments presencials. En el cas d’ASPANOB duien (com la gran majoria de la resta d’entitats) mig any sense poder celebrar actes com la jornada solidària que es va fer el cap de setmana a l’hipòdrom de la Torre del Ram de Ciutadella. Aquest fet que ha provocat que deixin d’ingressar 250.000 euros en l’àmbit autonòmic, una quarta part del seu pressupost. Una situació que s’allarga: ja hi ha d’altres esdeveniments que s’haurien de celebrar en els pròxims mesos que tampoc es podran fer com era habitual.

Per molt que s’estaloni la comunicació per internet i les activitats virtuals, ni tan sols l’augment de socis i voluntaris a bona part de les entitats socials ha pogut pal·liar la davallada d’ingressos que comporta no poder fer actes presencials. Un fet que, combinat amb la creixent demanda per part de la ciutadania, ha duit els representants de les entitats a demanar ajudes a les administracions.

De moment, però, la Fira d’Entitats del Tercer Sector de Menorca es durà a terme virtualment, per internet. Se celebrarà durant dues setmanes al novembre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |