economia

Les Balears lideren les pernoctacions hoteleres i l’ocupació al mes de juliol

Les pernoctacions hoteleres es tripliquen respecte del juliol de 2020, però encara són un 45% menys que el 2019

Imatge d'arxiu. /EFE


Els hotels de les Illes han rebut el juliol 1.082.444 hostes, que han realitzat 5.757.981 pernoctacions, un 136,8% més que el juny però un 45,3% menys que el 2019, abans de l’impacte de la pandèmia, segons les dades publicades aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Del milió de visitants que s’han allotjat durant juliol a hotels a les Balears, 852.509 són residents a l’estranger. Els turistes internacionals representen la majoria de les pernoctacions, 4,87 milions.

La xifra de viatgers suposa duplicar la dada de juny (+99%) i gairebé triplicar el de 2020 (+193%), quan només es van allotjar als hotels de les Illes 369.000 persones. No obstant això, és un 40% menys que els 1,8 milions de viatgers que rebien els hotels el juliol de 2019.

Quant a les pernoctacions, la dada implica triplicar la xifra de 2020 (+230%), quan es van allotjar als hotels de les Illes, 1,74 milions de persones, però queda encara lluny dels 10,5 milions de l’any previ al COVID.

Les pernoctacions hoteleres s’han triplicat a les Balears respecte al juliol de 2020, tot i que encara són la meitat de les que hi va haver el 2019.

El juliol ha tancat amb més de 5.750.000 pernoctacions, un increment del 137 per cent respecte del juny i del 230 per cent comparat amb el primer estiu de la pandèmia, al juliol de l’any passat.

Les Balears lideren el nombre de pernoctacions  a Espanya, per davant d’Andalusia, i també varen ser la comunitat amb major ocupacio hotelera, un 61,7%, 9 punts per damunt de la mitjana espanyola, que va ser del 52,6%. A més, les Illes van acollir el 42% de les pernoctacions fetes pels turistes internacionals.

Una de les zones beneficiades ha estat Peguera (Calvià) un indret molt especialitzat en turisme alemany que al juliol va tenir una ocupació d’entre el 65 i el 85%, tal com explica el president de l’Associació Hotelera, Antoni Mayol.

Però la dependència del mercat alemany ha perjudicat els hotelers de Peguera a partir de l’agost, després que el 23 de juliol el Govern d’Angela Merkel considerés tot Espanya, incloent les Balears, com a zona d’alt risc per la pandèmia, una alerta que continua activa en el cas de les Balears.

Els hotelers de Peguera, continua Mayol “han hagut de fer ofertes amb rebaixes de preus d’entre el 20 i el 40 per cent per intentar recuperar ocupació”. També han incrementat la quota dels mercats francès i holandès per intentar compensar la davallada dels alemanys. Però Mayol explica que les ocupacioins previstes en aquests moments per al setembre estan per davall del 50% i les de l’octubre encara són més baixes. Si no remunten, assegura que “la majoria d’hotels tancaran a a principi d’octubre”.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Deserta una licitació d’Aena necessària per ampliar la terminal de l’Aeroport de Palma

Les obres eren per enderrocar l'edifici Aena IV per adequar els terrenys i construir un nou dic oest al mòdul...

Acord tancat: puja 15 euros el salari mínim fins als 965 euros a partir de l’1 de setembre

En un comunicat conjunt, asseguren que el Govern espanyol i els sindicats es comprometen al compliment de l'objectiu de situar...

El trànsit de creuers a l’octubre superarà el d’abans de la pandèmia

El nombre d'escales progaramades a les Illes es dispara: en són 86, un 95% més que al setembre