X

Les perruqueries reobren dilluns amb restriccions però critiquen manca de protocols clars

El Gremi de Perruquers de la PIME critica que els ERTOs dins del sector fa que l'obertura de dilluns que ve “estigui en l'aire”

29/04/2020

Les perruqueries reobren dilluns amb restriccions però critiquen manca de protocols clars

Entram en una perruqueria de Palma on ja han començat a preparar-ho tot per a la reobertura. Aquest dimecres ja han rebut moltes peticions de clients i han fet llista d’espera. Saben que dilluns podran reobrir i atendre clients, amb cita prèvia, de manera individual. Però desconeixen encara amb quines condicions de seguretat. Aquesta perruqueria també té espais d’estètica. A l’inici de la crisi sanitària, van presentar un ERTO que va afectar a les seves quatre empleades. Ara, tampoc no saben si ja poden readmetre-les.

En la mateixa línia, el vicepresident del Gremi de Perruquers de PIME Mallorca, Rafa Rubio, qüestiona el desconeixement sobre els protocols a aplicar per part del sector. “Els nostres negocis no són com els restaurants, que tenen un aforament concret”, ens diu, “i no sabem si la cita prèvia és una per cada treballador o només una durant un espai de temps”. A més, la tramitació de nombrosos ERTOs dins del sector fa que per al Gremi l’obertura de dilluns que ve “estigui en l’aire”.

Visitam també un barber. Reconeix que la desinfecció de l’espai així com de les ferramentes serà una tasca habitual. I per això ja ha avisat els seus clients perquè arribin a una hora concreta i perquè, mentre estigui desinfectant, hagin d’esperar fora del local.

Serà a partir de la fase 1, prevista per a l’11 de maig, quan les perruqueries i centres d’estètica puguin atendre sense cita prèvia però amb un aforament limitat.

29/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris