X

Les Pitiüses recorreran contra l’Estat pel nou reglament de Costes

El Consell de Formentera ja ha aprovat per unanimitat presentar recurs pel que consideren que el nou reglament afecta un centenar de veïns

27/10/2022

Redacció

Tots els grups polítics del Consell de Formentera han acordat aquest dijous presentar un recurs contenciós administratiu contra el nou reglament de Costes aprovat pel Govern de l’Estat. Unanimitat en un ple al qual han assistit els afectats, que es reuniran aquest dissabte amb el Consell.

La proposta l’ha presentat el grup a l’oposició de Sa Unió, que ha qualificat la nova Llei de costes d'”atemptat greu contra la propietat privada”. L’equip de govern, de Gent per Formentera i el PSOE, li ha donat suport després de pactar un text comú, en què es lamenta que el govern central ha actuat de manera unilateral.

La nova regulació afecta la propietat d’un total de 110 famílies de l’illa. La modificació del reglament feta el passat mes d’agost amplia la partió marcada per la llei de costes a sòl urbà.

Per la seva banda, el Consell d’Eivissa també presentarà un recurs. Ho ha anunciat aquest dijous el president eivissenc, Vicent Marí, després de reunir-se amb l’associació d’afectats i la Cambra de Comerç.

Marí ha assegurat que aquesta normativa és “injusta” perquè no té en compte els drets dels propietaris del litoral eivissenc. La portaveu dels afectats, Aixa Torres, ha xifrat en més de 1.500 els damnificats entre propietaris d’habitatges, hotels, restaurants i casetes varador.

 


El catedràtic de Dret Administratiu i professor de la UIB Avel·lí Blasco: “La revisió de Costes no serà exhaustiva a les Illes, només tendrà una afectació puntual”

27/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris