Informatius

Les zones receptores de turistes britànics demanen que els visitants no hagin de fer la quarantena

Hotelers de Menorca, Palmanova-Magaluf i Cales de Mallorca sol·liciten un acord com el que han assolit França i el Regne Unit


Responsables de les associacions hoteleres de Menorca, Palmanova-Magaluf i de Cales de Mallorca, principals receptores del turisme britànic, sol·liciten al Govern central que faci una excepció perquè els turístes britànics no hagin de fer la quarantena per venir a les Balears.

Per als hotelers d’aquestes tres zones turístiques, el model a seguir és l’acord a què han arribat Emmanuel Macron i Boris Johnson perquè els residents britànics i els francesos no hagin de fer la quarantena obligatòria en viatjar d’un país a l’altre. Segons els hotelers, seria bo que el Govern central iniciàs converses amb el britànic perquè, en el cas d’Espanya, s’assolís un conveni de característiques semblants per no perjudicar el sector turístic.

El parer del president de l’Associació Hotelera Palmanova-Magaluf, Mauricio Carballeda és “que si la quarantena és obligatòria fins ben entrat l’estiu, les conseqüències seran molt dolentes”. Per això reclama algun tipus d’acord entre els dos governs. El president de l’Associació Hotelera de Menorca, Luis Casals, diu que els hotelers han quedat “en estat de xoc” en veure l’anunci que ha fet el Govern. Segons Casals, “el touroperadors britànics fan comptes començar a operar a partir de dia 23 de juny”.

Una altra zona receptora de turistes britànics és Cales de Mallorca, a Manacor. El hotelers d’aquest nucli també comparteixen aquestes opinions. El parer del president de l’Associació Hotelera de Cales de Mallorca, Joan Pol, és que “si un turista ha de venir i el fan estar catorze dies tancat, allò més probable és que no vengui”. “És per això que és necessari fer pressió perquè no s’hagi de fer quarentena”, ha dit Pol.

Comissió Europea

Les excepcions de la quarantena han estat avui motiu de debat a les institucions europees. La Comissió adverteix que les excepcions no es poden basar en pactes bilaterals i que s’han de seguir sempre criteris científics. En qualsevol cas, el professor de Dret Internacional Públic de la Universitat de les Illles Balears, Joan David Janer, pensa que “l’acord entre el Regne Unit i França sorgeix arran d’una conversa telefònica entre Johnson i Macron i, ara par ara, és només una declaració d’intencions, sense cap signatura”. Segons el professor de la UIB, “Espanya, de manera unilateral, pot prendre la decisió de no obligar a fer quarantena als turistes procedents de determinats països. Basta que ho justifiqui emparant-se en les garanties sanitàries d’aquests països i per no perjudicar el turisme”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els treballs de construcció a l’antic local nocturn KM5 d’Eivissa són il·legals

La propietària de Casa Lola, famosa per les seves infraccions urbanístiques, té relació amb l'establiment

L’Ajuntament de Sant Josep ordena el desallotjament d’una antiga discoteca de Cala de Bou

Segons el Consistori, només un dels habitatges està ocupat, però el propietari projectava obrir el local d'oci

Tots els ajuntaments pitiüsos oferiran ajudes al lloguer per als afectats per la crisi de la Covid-19

El Govern també traurà una línia específica a finals de juny dotada amb 2,4 milions

Consum denuncia 17 aerolínies per no informar del dret a reemborsament per cancel·lació de vol

Entre les companyies es troben Ibèria, Air Europa i Ryanair entre d'altres