Informatius

Les zones receptores de turistes britànics demanen que els visitants no hagin de fer la quarantena

Hotelers de Menorca, Palmanova-Magaluf i Cales de Mallorca sol·liciten un acord com el que han assolit França i el Regne Unit


Responsables de les associacions hoteleres de Menorca, Palmanova-Magaluf i de Cales de Mallorca, principals receptores del turisme britànic, sol·liciten al Govern central que faci una excepció perquè els turístes britànics no hagin de fer la quarantena per venir a les Balears.

Per als hotelers d’aquestes tres zones turístiques, el model a seguir és l’acord a què han arribat Emmanuel Macron i Boris Johnson perquè els residents britànics i els francesos no hagin de fer la quarantena obligatòria en viatjar d’un país a l’altre. Segons els hotelers, seria bo que el Govern central iniciàs converses amb el britànic perquè, en el cas d’Espanya, s’assolís un conveni de característiques semblants per no perjudicar el sector turístic.

El parer del president de l’Associació Hotelera Palmanova-Magaluf, Mauricio Carballeda és “que si la quarantena és obligatòria fins ben entrat l’estiu, les conseqüències seran molt dolentes”. Per això reclama algun tipus d’acord entre els dos governs. El president de l’Associació Hotelera de Menorca, Luis Casals, diu que els hotelers han quedat “en estat de xoc” en veure l’anunci que ha fet el Govern. Segons Casals, “el touroperadors britànics fan comptes començar a operar a partir de dia 23 de juny”.

Una altra zona receptora de turistes britànics és Cales de Mallorca, a Manacor. El hotelers d’aquest nucli també comparteixen aquestes opinions. El parer del president de l’Associació Hotelera de Cales de Mallorca, Joan Pol, és que “si un turista ha de venir i el fan estar catorze dies tancat, allò més probable és que no vengui”. “És per això que és necessari fer pressió perquè no s’hagi de fer quarentena”, ha dit Pol.

Comissió Europea

Les excepcions de la quarantena han estat avui motiu de debat a les institucions europees. La Comissió adverteix que les excepcions no es poden basar en pactes bilaterals i que s’han de seguir sempre criteris científics. En qualsevol cas, el professor de Dret Internacional Públic de la Universitat de les Illles Balears, Joan David Janer, pensa que “l’acord entre el Regne Unit i França sorgeix arran d’una conversa telefònica entre Johnson i Macron i, ara par ara, és només una declaració d’intencions, sense cap signatura”. Segons el professor de la UIB, “Espanya, de manera unilateral, pot prendre la decisió de no obligar a fer quarantena als turistes procedents de determinats països. Basta que ho justifiqui emparant-se en les garanties sanitàries d’aquests països i per no perjudicar el turisme”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

8 vols entre Madrid i les Illes, cancel·lats per mor de Filomena

Només ha sortit un vol des de Palma a Madrid, amb quatre hores de retard

PP i Ciutadans critiquen el retard en el calendari de vacunació contra la COVID-19 a les Illes

Demanen la compareixença urgent de Francina Armengol i Patricia Gómez per explicar la situació de la pandèmia i l'evolució del...

Investiguen si la nova soca de la COVID-19 ja circula per les Illes

El cap d'Epidemiologia de Son Espases no descarta que la causa de l'espectacular augment de casos de desembre sigui la...

Els EUA registren una nova xifra rècord de morts per covid: 3.700 en un dia

Es produeix tres setmanes després de la festa d'Acció de Gràcies