X

Les reaccions de Ciutadans a Balears després de l’adeu d’Albert Rivera

Pericay alerta que el partit ha perdut el centre polític mentre els diputats taronges prometen més autocrítica

12/11/2019

Les reaccions de Ciutadans a Balears després de l’adeu d’Albert Rivera

L’abandonament d’Albert Rivera de la vida política i la derrota de Ciutadans han estat ben presents al debat d’aquest dimarts del Parlament. La portaveu adjunta de Ciutadans, Patricia Guasp, ha tornat a afirmar que la dimissió d’Albert Rivera l’honra com a polític i com a persona. La diputada taronja ha assegurat que, tot i els mals moments que atravessa la formació, Ciutadans sobreviurà perquè, assegura, és un partit necessari per fer front a la polarització d’Espanya.

A nivell de les Balears, Guasp admet que la formació ha quedat sense líder, després que Joan Mesquida anunciés que torna a la seva plaça de funcionari a Calvià. El partit queda a l’espera del que passi al congrés extraordinari de la formació.

Per la seva banda, l’exportaveu de Ciutadans i un dels fundadors del partit, Xavier Pericay, pensa que haurien de dimitir més dirigents pels mals resultats i aposta per retornar als orígens ideològics de la formació.

La dimissió d’Albert Rivera com a líder de Ciutadans continua acaparant reaccions. La desfeta electoral del partit taronja, que passa de 57 a 10 escons al Congrés, deixa la formació sumida en la incertesa d’un futur sense el fundador de Cs i en plena batalla successòria, després que Rivera anunciés que dimitia com a president del partit, que no recolliria l’acta de diputat i que es retirava de la vida pública.

Des de Balears un dels fundadors del partit, Xavier Pericay, alerta que Cs ha perdut els orígens que el situaven al centre de l’espectre polític i insta a repensar la línia ideològica de la formació per evitar que desaparegui. El que va ser líder de Cs a Balears, i qui va dimitir de tots els càrrecs al partit el passat mes de juliol, també considera que les responsabilitats del fracàs electoral van més enllà de Rivera

Però no tots pensen igual. Des del Parlament, la portaveu adjunta de Cs, Patricia Guasp, defensa que la formació mai no ha abandonat el centre i reitera que el nou líder sortirà del congrés del partit, que se celebrarà pròximament. A les files taronges també prometen autocrítica.

Per la seva banda, l’eurodiputat de Cs i exlíder del PP a Balears, José Ramón Bauzá, descarta postular-se com a candidat per liderar la formació taronja, en considerar que no és el seu moment. Ho ha dit avui en una entrevista al programa Al Dia, d’IB3 Ràdio.

Qui tampoc no es postula a liderar Cs és Joan Mesquida, que tornarà al seu lloc de funcionari a Calvià. Ho fa després de quedar sense escó al Congrés com a cap de llista del partit taronja a Balears en les darreres eleccions generals. Mesquida considera un orgull haver treballat amb Rivera i lamenta la seva marxa de la política. El mateix pensen a Ciutadans Balears, des d’on han agraït la tasca de Rivera en un vídeo difós a xarxes socials.

12/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris