X

Les reserves hídriques de Balears es troben al 59%, tot i les intenses pluges

La situació és pitjor que la de l'any passat, quan les reserves es trobaven al 61%

11/12/2021

Les reserves hídriques de Balears es troben al 59%25, tot i les intenses pluges

Les reserves hídriques de les Illes Balears es situen aquest mes de desembre al 59%, tot i les intenses pluges de les darreres setmanes, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori en un comunicat.

Les contínues precipitacions han suposat un increment de les reserves hídriques de les illes en només un mes de fins a dotze punts. De totes maneres, set de les deu unitats de demanda es mantenen en l’escenari de prealerta, assenyala la conselleria. De fet, la situació hídrica de Balears és avui dia pitjor que la desembre de l’any passat, quan les reserves es trobaven al 61%.

Per illes, Mallorca és l’illa que ha experimentat un major augment hídric al desembre respecte a novembre: del 47% al 60%. Li segueixen Eivissa, que passa del 46% al 52%; Formentera, del 53% al 56%; i Menorca, del 51% al 53%.

Respecte a les Unitats de Demanda (UD), tot i l’ascens generalitzat, no hi ha canvis d’escenaris perquè són necessaris tres mesos consecutius perquè es produeixi una modificació. Per tant, set de les deu unitats de demanda de les Illes Balears es mantenen en escenari de prealerta de sequera: Eivissa, Palma-Alcúdia, Tramuntana Nord, Tramuntana Sud, És Pla, Artà i Migjorn.

Les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) indiquen que novembre ha estat un mes molt humit en quant a precipitacions a Balears. De mitjana s’han acumulat 240,7 l/m², el triple de l’habitual.

Les pluges de novembre han permès, també, revertir el dèficit interanual de precipitacions en totes les illes. Així, en el conjunt de l’arxipèlag, la precipitació es troba un 28% per sobre de la mitjana. Per illes, Mallorca està 25 punts per sota i Menorca 36 també per sota . Per contra, les Pitiüses es troben 35 punts percentuals per sobre de la mitjana històrica.

11/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris