X

El Govern preveu restriccions d’aigua en municipis a l’estiu

El conseller de Medi Ambient fa una crida al sector turístic perquè empri l'aigua amb seny. També als Ajuntaments, als quals demana que redactin els seus plans de gestió de l'aigua

10/05/2023

El Govern preveu restriccions d’aigua en municipis a l’estiu

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha visitat aquest dimecres el centre de control a distància de la xarxa en alta d’aigua potable de Mallorca, situat a Son Pacs, a Palma.

El Govern ha alertat els ajuntaments de les Illes que probablement hauran de prendre mesures de restriccions d’aigua per a aquest estiu, que es preveu calorós i qmb una forta pressió humana. Així ho ha explicat el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, als mitjans de comunicació després que li han preguntat per aquesta possibilitat. “Jo albir que aquest estiu alguns municipis hauran de prendre mesures entre les quals, si s’escau, talls parcials d’aigua”, ha dit Mir, el qual ha recordat que les competències de la “gestió sostenible de l’aigua” depenen dels consistoris municipals als quals, segons el conseller, els demana que redactin els seus plans.

El conseller Miquel Mir, juntament amb el director gerent de l’Agència Balear de l’Aigua, Guillem Rosselló, ha visitat aquest dimecres el centre de control a distància de la xarxa en alta d’aigua potable de Mallorca, situat a Son Pacs, a Palma. Enguany, s’ha assolit un nivell de fuites de l’1,75%. A principi de legislatura, en canvi, es perdia un 6% de l’aigua en un recorregut de 175 quilòmetres.

Des d’aquest punt de control es monitoren i es regulen els cabals del mapa de conduccions. Canalitzacions que a Mallorca duen aigua des de les dessalinitzadores de Palma, Alcúdia i Andratx, des de la font de sa Costera, a Sóller, i des dels aqüífers de s’Estremera i sa Marineta als municipis.

Les reserves hídriques de les Illes Balears es mantenen al 62%

Les reserves hídriques de les Illes Balears en concloure abril estaven al 62% de la capacitat dels aqüífers, la qual cosa suposa un 6,9% més que en les mateixes dates de 2022, quan se situaven en el 58%. Respecte a març, el volum d’aigua en reserva es manté estable, segons ha destacat aquest dimecres en un comunicat la Conselleria de Medi Ambient.

En comparació amb l’any passat, les reserves han descendit en un punt a Mallorca (del 64% al 63%), Menorca (del 59% al 58%) i a Eivissa (del 51% al 50%), mentre que a Formentera gairebé s’han duplicat (del 34% al 62%).

La unitat de demanda de Migjorn de Mallorca entra en situació de prealerta, mentre que la de Palma-Alcúdia passa a un escenari de normalitat, com ja estaven les de Formentera, Menorca, Tramuntana Nord i Tramuntana Sud. Mentre que queden en prealerta, al costat del Migjorn de Mallorca, Artà, Eivissa, Manacor-Felanitx i el Pla.

10/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris