societat

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 67%

La zona nord de la Tramuntana i l'illa d'Eivissa es troben en situació de prealerta de sequera

Les+reserves+h%C3%ADdriques+de+les+Illes+Balears+se+situen+en+el+67%25

Les reserves hídriques de les Illes Balears, el mes de juliol, se situen en el 67%, cinc punts per sota del mes anterior, tot i que la situació és millor que l’any passat, quan se situaven en el 51%. Així, hi ha hagut un descens de set punts a Eivissa, que baixa fins al 44%, sis punts a Menorca i Mallorca, que se situen en el 58% i 68%, respectivament i un augment de 10 punts a Formentera, que se situa en el 61%.

Les variacions de l’índex de sequera són significatives, ja que són superiors al 5% a les unitats de demanda (UD) d’Artà, Tramuntana Sud, Tramuntana Nord i Eivissa. Aquestes dues darreres es troben en situació de prealerta, mentre que la resta segueixen en normalitat.

Les dades de l’AEMET indiquen que el juliol ha estat ha estat sec i càlid, ja que, de mitjana, no es van acumular ni 3 l/m2 que suposa un 45% de la precipitació habitual. A totes les illes el juliol ha estat sec: a Mallorca, amb un 44 % de precipitacions; a Menorca, 80% i a les Pitiüses del 35%.

Les escasses precipitacions dels mesos de juny i juliol, el drenatge natural dels aqüífers, juntament amb les extraccions antròpiques han provocat aquest descens, que és normal en aquesta època de l’any en el clima mediterrani. Tot i això, els aqüífers segueixen en una bona situació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Salut crea 3 unitats ‘Kid-Covid’ per controlar els casos i contactes als centres educatius menorquins

Seguint el model de funcionament de les UVAC (unitats volants d'atenció al coronavirus), es dedicaran a donar suport als equips...

Entren en vigor les restriccions a la zona d’Arquitecte Bennàzar, Vila i Sant Antoni

A Palma, els barris afectats són el de la plaça de Toros, el d'Arxiduc, Son Oliva i Son Fortesa Sud.

Salut amplia fins a 6 les línies de COVID-exprés a Palma

L'objectiu no és altre que centralitzar la presa de mostres programades i descongestionar, així, els centres de salut