societat

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 67%

La zona nord de la Tramuntana i l'illa d'Eivissa es troben en situació de prealerta de sequera

Les+reserves+h%C3%ADdriques+de+les+Illes+Balears+se+situen+en+el+67%25

Les reserves hídriques de les Illes Balears, el mes de juliol, se situen en el 67%, cinc punts per sota del mes anterior, tot i que la situació és millor que l’any passat, quan se situaven en el 51%. Així, hi ha hagut un descens de set punts a Eivissa, que baixa fins al 44%, sis punts a Menorca i Mallorca, que se situen en el 58% i 68%, respectivament i un augment de 10 punts a Formentera, que se situa en el 61%.

Les variacions de l’índex de sequera són significatives, ja que són superiors al 5% a les unitats de demanda (UD) d’Artà, Tramuntana Sud, Tramuntana Nord i Eivissa. Aquestes dues darreres es troben en situació de prealerta, mentre que la resta segueixen en normalitat.

Les dades de l’AEMET indiquen que el juliol ha estat ha estat sec i càlid, ja que, de mitjana, no es van acumular ni 3 l/m2 que suposa un 45% de la precipitació habitual. A totes les illes el juliol ha estat sec: a Mallorca, amb un 44 % de precipitacions; a Menorca, 80% i a les Pitiüses del 35%.

Les escasses precipitacions dels mesos de juny i juliol, el drenatge natural dels aqüífers, juntament amb les extraccions antròpiques han provocat aquest descens, que és normal en aquesta època de l’any en el clima mediterrani. Tot i això, els aqüífers segueixen en una bona situació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Prop de 200 persones es concentren a Ciutadella per protestar contra el turisme d’excessos que s’ha produït aquests dies de Sant Joan

Diuen sentir-se desemparats per l'Ajuntament a qui acusen de no preveure i prohibir aquesta situació

Brot supracomunitari: més de 300 joves de cinc comunitats contagiats de covid durant el viatge de final de curs a Mallorca

S'han identificat diversos brots a Madrid, Comunitat Valenciana, País Basc, Múrcia i Aragó

Més d’un centenar d’actuacions de la Policia Local de Ciutadella durant les festes de Sant Joan

Aglomeracions, botellades i ambient festiu a les zones d'oci, com es Pla, al centre, i a les urbanitzacions

Cau un infant de tres anys des d’un segon pis al Port de Pollença

Un infant de 3 anys ha caigut des d'un segon pis al Port de Pollença