societat

Les residències i pisos tutelats podran rebre nous ingressos a partir del primer de juny

Les oficines d'atenció al públic d'Afers Socials reprenen l'activitat presencial amb cita prèvia


El dilluns dia 1 de juny es reprendran, sempre que les indicacions sanitàries ho permetin, els ingressos als serveis socials de tipus residencial i als habitatges supervisats per persones grans, en situació de dependència, amb discapacitat o diagnòstic de salut mental.

La resolució sobre els nous ingressos que s’ha redactat amb col·laboració amb la conselleria de Salut i amb els Consells Insulars, estableix que al centre d’ingrès no hi pot haver cap cas actiu o en estudi de la COVID-19. A més, la residència o el pis tutelat ha de disposar d’un pla de contingències en cas de rebrot segons les especificacions de l’ordre SND/265/2020, de 19 de març, d’adopció de mesures relatives a les residències de gent gran i centres sociosanitaris, davant la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, que prèviament haurà d’haver aprovat l’autoritat sanitària.  També hauran de detallar les persones que treballen al centre i els materials de què disposen, així com l’organització de l’activitat en zones diferenciades per poder ubicar cada usuari en l’àrea més adequada segons la seva situació davant la COVID-19. A més, hi establiran circuits per a les visites i per als professionals, i disposaran d’un protocol de desinfecció de zones comunes.

Pel que fa a l’usuari que ha d’ingressar, la persona prèviament haurà d’acreditar que no té una infecció activa per SARS-CoV-2, mitjançant una PCR o una prova serològica 24-48 hores abans de l’ingrés. Durant el temps entre la realització de la PCR i l’ingrés, la persona ha d’estar en aïllament amb les condicions dictades per l’autoritat sanitària. La persona no ha de presentar cap símptoma d’infecció respiratòria com tos, febre o sensació de falta d’aire, o altres símptomes atípics sospitosos de COVID-19 com mal de coll, pèrdua d’olfacte i/o de gust, dolors musculars, diarrees, dolor toràcic o cefalees.

Així mateix, les oficines d’atenció a la ciutadania de la Conselleria d’Afers Socials de Palma, Inca, Manacor, Menorca i Eivissa reprenen també la seva activitat presencial amb cita prèvia. Es pot sol·licitar al telèfon 971 22 57 97 o a la següent direcció web https://dgss.fundaciobit.org/citadgss/reservar-cita;lang=ct

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Alerten els passatgers que van compartir avió amb els turistes confinats a Menorca

Els turistes que han donat positiu per la Covid-19 seran traslladats a un allotjament pont per passar la quarantena

La meitat dels menorquins de 15 anys rebutgen o desconfien dels immigrants

Segons un estudi la meitat dels estrangers asseguren haver patit o estat testimonis de situacions de discriminació

Desè any consecutiu de la campanya “Amb tu, la vida agafa color” de Projecte Home i Eroski

L'ONG atén cada dia a les Illes unes 542 persones en risc d'exclusió

Disminueix la demanda d’advocats del torn d’ofici durant l’estat d’alarma

El Col·legi d'Advocats de les Illes adverteix d'un possible col·lapse del sistema judicial