X

Les restes mortals d’Elisabet II arriben a Edimburg després d’un viatge de sis hores des de Balmoral

Milers de ciutadans s'han reunit des de molt prest en el centre històric de la ciutat per veure passar el seguici

11/09/2022

Les restes mortals d’Elisabet II arriben a Edimburg després d’un viatge de sis hores des de Balmoral

El seguici fúnebre amb les restes mortals de la reina Elisabet II ha entrat avui horabaixa a Edimburg, capital d’Escòcia, on ha estat rebut per una gran multitud congregada en el centre històric de la ciutat.

El cotxe amb el fèretre de la sobirana havia sortit el matí del castell de Balmoral (en el nord-est d’Escòcia), on la reina va morir el passat dia 8 als 96 anys, per a iniciar un recorregut d’uns 200 quilòmetres fins a la residència reial de Holyroodhouse, a Edimburg, on el fèretre romandrà fins dilluns.

Milers de persones s’han congregat amb banderes al llarg del trajecte per a aplaudir al pas del cotxe fúnebre, acompanyat per darrere pel vehicle en el qual viatjava la filla d’Elisabet II, la princesa Anna, i el marit d’aquesta, Tim Laurence.

A Edimburg, en l’avinguda Royal Mile, en el centre històric de la ciutat, milers de ciutadans s’han donat cita des de molt prest per a veure passar el taüt, cobert amb l’estendard reial d’Escòcia i una corona de flors, recollides dels jardins de Balmoral.

Una vegada dins de l’imponent pati de Holyroodhouse, el fèretre ha estat rebut pel Reial Regiment d’Escòcia per a portar-lo fins a la sala del tron, on romandrà tota la nit fins demà a l’horabaixa. En l’entrada del palau, hi havia la princesa Anna, el seu marit, Tim Laurence; el segon fill d’Elisabet II, el príncep Andreu, i el quart fill de la sobirana, el príncep Eduard, amb la seva dona, Sofia. Una vegada dins de l’edifici reial, el Regiment Reial d’Escòcia i membres de la Guàrdia Reial han desfilat en silenci al pati abans d’abandonar el recinte.

En espera aquest matí de l’arribada del fèretre a Holyroodhouse, Carles III ha estat proclamat en aquest mateix lloc rei en una acolorida cerimònia que va tenir lloc davant el monument conegut com la Creu del Mercat ambulant, pròxim a la catedral de Saint Giles.

11/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris