La Comissió Balear de Medi Ambient ha tombat aquesta possibilitat
Imatge de la via verda Manacor-Artà. Foto: TIB
13La Comissió Balear de Medi Ambient tomba la possibilitat que les rutes senderistes del Llevant passin per la via verda. Creu que no es pot consolidar aquest ús en un espai de traçat ferroviari. Manacor, Son Servera, Sant Llorenç, Artà i Capdepera fan feina, recordem-ho, en un projecte comú de rutes senderistes que els uneixin i que permetin donar a conèixer els valors ambientals de la zona, a més d’atreure un tipus de turisme allunyat del sol i platja. Alguns han proposat que el traçat de la via verda formi part d’aquestes rutes. Una iniciativa, però, que la Comissió Balear de Medi Ambient ha tombat.
L’organisme ha donat el vistiplau als projectes que han presentat els cinc municipis implicats, però no al fet que la via verda es converteixi en una d’aquestes rutes. El president de la Comissió Balear de Medi Ambient, Antoni Alorda, ha explicat a IB3 Ràdio que no se li pot atorgar aquest ús de manera definitiva perquè es tracta d’un traçat ferroviari.
El batle d’Artà, però, Manolo Galan, creu que mentre el tren no arribi al Llevant, sí que es podria utilitzar la via verda com a ruta senderista.
Precisament, en el cas de la ruta senderista que ha presentat Artà, la Comissió Balear de Medi Ambient demana més informes al consistori sobre el traçat que passa per dins el parc natural de la península de Llevant. Això, per garantir que no es farà malbé l’entorn.
A més d’Artà, Son Servera, Sant Llorenç, Manacor i Capdepera són els municipis que han posat en marxa aquesta iniciativa. Es tracta de 200 quilòmetres de ruta que es podran fer a peu i en bicicleta.
La regidora de Turisme de Capdepera, Monica Viejo, ha explicat que a més de donar a conèixer els valors ambientals de la zona, aquestes rutes serviran per atreure un turisme diferent al de sol i platja, que és el predominant en aquest indret de l’illa.