societat

Les tintoreries de Menorca demanen fer ERTO’s per força major per la manca de feina

Les bugaderies industrials, en canvi, no aturen de desinfectar la roba dels hospitals i centres sociosanitaris

Les+tintoreries+de+Menorca+demanen+fer+ERTO%27s+per+for%C3%A7a+major+per+la+manca+de+feina

El gremi de tintoreries i bugaderies de Menorca demana al Govern que accepti els ERTOs per força major d’aquestes empreses. Es consideren de primera necessitat i no poden tancar tot i que, asseguren, la major part d’aquests comerços fan feina pel sector de l’hostaleria i, per tant, no registren cap activitat.

Des que va començar l’estat d’alarma i es va decretar el tancament d’hotels i restaurants, la majoria de tintoreries i bugaderies de Menorca varen veure com la seva clientela desapareixia. A Menorca n’hi ha 14, la major part treballen per al sector de l’hostaleria o per a clients de proximitat, i ara no hi ha activitat. Com que no s’han inclòs a les empreses d’obligat tancament, no es poden adherir a les ajudes de l’Estat ni als ERTOs. Un cas ben diferent és el de les bugaderies industrials que donen servei als hospitals i que disposen des de sempre de protocols i barreres sanitàries.

L’Associació de Tintoreries i Bugaderies de Menorca demana al Govern que accepti els ERTOs per força major i que, així, aquests comerços puguin adherir-se a les ajudes. Asseguren que es tracta d’un dels sectors més afectats per la crisi del coronavirus i que hi ha molta preocupació per la temporada turística d’enguany.


Les bugaderies també lluiten contra el coronavirus

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell organitza visites a possessions de la Serra per l’aniversari de la declaració de la Unesco

D'aquí al novembre es visitaran Son Marc, Son Torrella o sa Campaneta, gràcies a la col·laboració amb l'entitat Itinerem

Primera jornada d’horari continu a la restauració d’Eivissa

L'illa ha passat a Nivell 1, això permet que la restauració pugui treballar en horari continuat, de dilluns a diumenge, fins a les 10 i mitja de la nit.

La solidaritat amb una escola de l’Índia fa córrer els més petits del CIDE

Uns 3.000 participants han pres part en la cursa, i han aconseguit recaptar 11.000 euros

Continuen en dependències policials els 16 detinguts aquesta matinada a Palma

Romandran detinguts fins que passin a disposició judicial