societat

Només un de cada cinc catedràtics són dones

Als departaments de la UIB, la proporció empitjora. Hi ha 15 caps de departament homes i 4 dones, als departaments de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut; Filosofia i Treball Social; Medicina i Química

Nom%C3%A9s+un+de+cada+cinc+catedr%C3%A0tics+s%C3%B3n+dones

De tots els catedràtics d’universitat, només un de cada cinc són dones. Així ho afirma un estudi de la Xarxa Vives, elaborat a partir de les dades de 15 de les 22 universitats de parla catalana. L’informe sobre biaix de gènere afirma que les estudiants són majoria, aproven més i tenen menor taxa d’abandonament. Però així com passen etapes, es converteixen en minoria.

I no només pel que fa a la docència, també a la investigació. Entre els grups de recerca, només hi ha un 31% de dones com a investigadores principals.

L’informe també ressalta que només una tercera part de les tesis les dirigeixen dones i que, de mitjana, les dones triguen de 16 a 20 anys més que els homes en arribar a l’escalafó més alt.

El biax de gènere a la UIB

Si ens fixam només en la UIB, el biaix de gènere també és ben present. Els investigadors principals, és a dir, els líders dels grups de recerca, són majoritàriament homes: 105 homes per 45 dones.

Als departaments de la UIB, la proporció empitjora. Hi ha 15 caps de departament homes i 4 dones, als departaments de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut; Filosofia i Treball Social; Medicina i Química.

De les 10 facultats i escoles universitàries, només n’hi ha dues responsables: una degana, a la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia, i una directora, la de l’Escola Politècnica Superior. I en darrer lloc, ens fixam en el màxim lloc de responsabilitat: la rectoria. En els 41 anys d’història de la UIB, hi ha hagut 5 rectors, que han liderat la UIB durant 35 anys, i 1 rectora, Montserrat Casas, que va estar 6 anys al càrrec.


La coeducació: un pla per canviar els rols de gènere des de l’escola

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Cerquen un nou gerent amb titulació i experiència per a la Fundació de Discapacitats de Menorca

Des del Patronat, emmarquen el cessament dins el procés de renovació encetat fa uns mesos

Creix la utilització dels punts de càrrega de vehicles elèctrics a Maó

L'any passat es registraren prop de 1.600 recàrregues, més del doble que les de 2018

Sant Antoni amplia horaris i dates d’obertura i tancament de les discoteques del municipi

L'equip de govern descarta ampliar la zona d'afectació del Decret Llei contra el Turisme d'Excessos.

Un centenar de persones pernocten als carrers de Vila en situació de mendicitat

Una vintena ho fa a portals d'habitatges o caixers, i fins a 80 en obres abandonades, cotxes o habitacles amb...