SOCIETAT

Només un de cada cinc catedràtics són dones

Als departaments de la UIB, la proporció empitjora. Hi ha 15 caps de departament homes i 4 dones, als departaments de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut; Filosofia i Treball Social; Medicina i Química


De tots els catedràtics d’universitat, només un de cada cinc són dones. Així ho afirma un estudi de la Xarxa Vives, elaborat a partir de les dades de 15 de les 22 universitats de parla catalana. L’informe sobre biaix de gènere afirma que les estudiants són majoria, aproven més i tenen menor taxa d’abandonament. Però així com passen etapes, es converteixen en minoria.

I no només pel que fa a la docència, també a la investigació. Entre els grups de recerca, només hi ha un 31% de dones com a investigadores principals.

L’informe també ressalta que només una tercera part de les tesis les dirigeixen dones i que, de mitjana, les dones triguen de 16 a 20 anys més que els homes en arribar a l’escalafó més alt.

El biax de gènere a la UIB

Si ens fixam només en la UIB, el biaix de gènere també és ben present. Els investigadors principals, és a dir, els líders dels grups de recerca, són majoritàriament homes: 105 homes per 45 dones.

Als departaments de la UIB, la proporció empitjora. Hi ha 15 caps de departament homes i 4 dones, als departaments de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut; Filosofia i Treball Social; Medicina i Química.

De les 10 facultats i escoles universitàries, només n’hi ha dues responsables: una degana, a la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia, i una directora, la de l’Escola Politècnica Superior. I en darrer lloc, ens fixam en el màxim lloc de responsabilitat: la rectoria. En els 41 anys d’història de la UIB, hi ha hagut 5 rectors, que han liderat la UIB durant 35 anys, i 1 rectora, Montserrat Casas, que va estar 6 anys al càrrec.


 més info La coeducació: un pla per canviar els rols de gènere des de l’escola

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |