X

Les vacunes pediàtriques contra la covid arriben a Espanya aquest dilluns

La Comissió de Salut Pública va aprovar aquesta setmana vacunar primer als nens d'alt risc i de major edat, 10 i 11 anys

11/12/2021

Les vacunes pediàtriques contra la covid arriben a Espanya aquest dilluns

Aquest pròxim dilluns arriben a Espanya les vacunes pediàtriques destinades a la població d’entre 5 i 11 anys, l’administració dels quals començarà el dia 15 de desembre en col·legis, vacunódromos o centres de salut, segons cada comunitat autònoma. La Comissió de Salut Pública va aprovar aquesta setmana vacunar primer als nens d’alt risc i de major edat, 10 i 11 anys.

La vacunació en la població infantil pot ajudar a disminuir la càrrega de malaltia en aquest col·lectiu i la transmissió en l’entorn familiar, en els centres educatius i en la comunitat, a més de contribuir a la disminució de l’aparició de noves variants d’aquest virus.

L’objectiu és protegir els nens no només de la malaltia en la seva faceta aguda, sinó també davant possibles afeccions a futur i davant la síndrome de covid persistent.

La vacuna que es rebrà és la il Comirnaty (de la signatura Pfizer), que ha estat autoritzada per l’Agència Europea del Medicament per a la població d’entre cinc i onze anys i es dispensarà en vials diferents als utilitzats per a la població adulta. Aquesta vacuna ha mostrat una eficàcia enfront del covid simptomàtic del 90,7% en els assajos clínics amb nens d’aquesta franja d’edat.

Igual que en el grup de major edat, s’administra en dues dosis, però en la vacunació pediàtrica aquestes dosis estaran separades per un interval de vuit setmanes, i s’injectaran al braç. Després de rebre la vacunació s’ha d’observar a la persona vacunada durant 15 minuts, per a detectar reaccions immediates. En persones amb antecedent d’una reacció al·lèrgica greu, independentment de la causa, es mantindrà un seguiment fins a 30 minuts després de la vacunació.

Els nens que s’hagin infectat prèviament només rebran una sola dosi, a partir de les quatre setmanes del diagnòstic de la infecció o de la data d’inici dels símptomes. En el cas de tenir infecció després d’haver rebut la primera dosi, es completarà la pauta amb una segona dosi després de la recuperació i quan hagin transcorregut 4 setmanes de la infecció, mantenint també l’interval de 8 setmanes respecte a la primera dosi.

11/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris