X

Les vendes de figures per betlems remunten a Menorca i alguns proveïdors esgoten exemplars

El grup de pessebristes de Maó també ha notat un increment de l'interès pel pessebrisme, amb més alumnes als seus cursos

21/12/2023

Les vendes de figures per betlems remunten a Menorca i alguns proveïdors esgoten exemplars

A una botiga de Maó, duen les figures de fabricants de Múrcia, però també algunes decoracions que provenen d’Itàlia. Enguany, després d’anys de baixada, han remuntat les vendes d’aquestes peces per als betlems.

“S’ha remuntat moltíssim, enguany hem tingut molta venda, hem venut més del que nosaltres esperàvem. Hem intentat posar-nos en contacte amb ells per si hi havia possibilitats de tenir més peces, i ho tenien tot esgotat”, explica Cristóbal Tomás, gerent de Papelería Tramontana. Totes les figures que duen moviment, llum o soroll, agraden. Explica que el més venut són, per exemple, les fonts d’aigua. El grup de pessebristes de Maó ha notat, a més, un increment de l’interès pel pessebrisme.

“L’any passat i enguany hem tornat a fer noves edicions del curs de confecció de diorames de Maó, hem tingut més gent que ha vingut al nostre curset; vol dir que hi ha més interès per part de la gent”, diu, per part seva, Francesc Farrés, president del grup de pessebristes de Maó. Les figures dels diorames de Maó, en aquest cas, són de fang, i n’han comprat aquest 2023 d’artesans catalans.

L’informe ‘Llar i Nadal’ d’enguany, del grup Mutua Propietaris, assegura que quatre de cada cinc balears decora casa seva de manera especial durant les festes. Un 51% posa el naixement o el betlem.

21/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris