X

“Les xifres dels aeroports de les Balears estan batent rècords”, segons el president d’Aena

Menorca espera fins al 30% de la planta oberta per Pasqua i Eivissa reprèn la tendència a allargar la temporada d'abans de la pandèmia

30/03/2023

“Les xifres dels aeroports de les Balears estan batent rècords”, segons el president d’Aena

Imatge d'arxiu de l'Aeroport des Codolar a Eivissa

Redacció

El president de la gestora dels aeroports espanyols (Aena), Maurici Lucena, parla d’una “estirada espectacular” de les xifres d’activitat dels aeroports canaris i balears que estan batent rècords. Amb tot, en declaracions al fòrum econòmic del diari El Español, ha assegurat que tard o d’hora, la pujada de la inflació i l’augment dels tipus d’interès sumats a l’exhauriment de l’estalvi acumulat durant la covid, acabarà afectant negativament el consum de transport aeri.

Mentrestant, els hotelers de les Illes preveuen una Setmana Santa i una temporada d’estiu amb xifres turístiques de rècord. La Federació Hotelera de Mallorca espera una ocupació del 70% a la planta hotelera que ja hi ha oberta i a Menorca les darreres previsions per l’abril apunten a més establiments hotelers oberts que altres anys: fins el 30% de la planta oberta per Pasqua i tot operatiu durant la primera quinzena de maig.

A les Pitiüses, una destinació on la Setmana Santa “mai no havia estat un període de molta activitat turística”, s’espera que tant el ritme d’obertura com el d’ocupació hotelera siguin millors de l’habitual amb “un nombre relativament important d’establiments oberts per Setmana  Santa que ja quedaran oberts”, segons el gerent de la Federació Hotelera d’Eivissa, Manuel Sendino. S’hi reprèn així la tendència a allargar la temporada d’abans de la pandèmia.


Els aeroports de les Illes superaran el rècord de seients durant la pròxima temporada d’estiu

 

30/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris