X

L’escassesa d’oferta i la pujada dels tipus d’interès frenen la compravenda de pisos a Balears segons els experts

La compra d'habitatges va caure el març un 27% respecte del mateix mes de l'any passat

18/05/2023

L’escassesa d’oferta i la pujada dels tipus d’interès frenen la compravenda de pisos a Balears segons els experts

Redacció

El mercat de compravenda d’habitatges ha caigut, en un any, un 27% a les Balears. Aquest mes de març s’han signat poc més de 1.400 operacions, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Han caigut sobretot les operacions sobre pisos de segona mà, en un context de tipus d’interès molt més elevats per contenir la inflació.

La vicepresidenta del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària, Natàlia Bueno, creu que això ha passat perquè les cases de poble amb corral i els pisos amb terrassa a preus d’entre 250.000 i 300.000 euros s’estan esgotant i perquè no és un bon moment per demanar préstecs hipotecaris, per la pujada dels tipus d’interès.

El vicesecretari del Col·legi d’Economistes de les Illes, Toni Alcover, ha apuntat, a més, a una estabilització de les operacions, després del repunt que va viure el mercat quan va acabar la pandèmia. Amb tot, també opina que la pujada dels tipus d’interès i les majors exigències dels bancs per concedir crèdits hipotecaris frenen les operacions.

18/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris