X

L’escola de Cas Capiscol de Palma exigeix solucions contra la calor: “A les classes i al pati en fa molta”

Educació ja estudia instal·lar un protector per al gimnàs, però reclamen també ombres al pati i millores a la façana de les aules

17/05/2023

L’escola de Cas Capiscol de Palma exigeix solucions contra la calor: “A les classes i al pati en fa molta”

Mercè Valero

“El que passa és que a les classes i al pati, hi fa molta calor“. Així de clar parla un dels alumnes de primària de l’escola de Cas Capiscol, a Palma. L’associació de mares i pares del centre (AMIPA) ha convocat aquest dimecres una concentració per protestar per la ineficàcia de les administracions a l’hora de posar-hi solució. Denuncien que el pati no té cap ombra. Només s’han comprat uns tendals per als alumnes més petits, però els grans no tenen on protegir-se de les altes temperatures que hi tenen a partir de mig matí. “És un pati negacionista”, diu el director del centre, Vicenç García. “Amb el clima que tenim i el canvi climàtic que ens espera, un pati sense cap ombra és negar la realitat“.

Tampoc es pot estar dins el gimnàs, que té una gran vidriera que actua de forn. A les 8 i mitja del matí el termòmetre ja hi marcava 22 graus. I les aules també són darrere vidrieres i els ventiladors no els basten per superar la calor. La presidenta de l’AMIPA, Marta Gallego, ja s’ha queixat moltes vegades a les administracions: “Les respostes que rebem són: és difícil, és l’edifici, s’hi ha de fer obra, no sabem com solucionar-ho…”. El director afegeix que les administracions es llancen la pilota les unes a les altres: “A nosaltres realment ens és igual, el que volem és una solució definitiva, l’exigim”. Estan així des de la construcció del centre, el 2005. Els alumnes de 3r de primària fins i tot han adreçat una carta al director demanant-li un tendal per al seu pati. El que calgui perquè anar a escola no sigui un malson i un perill per a la salut.

La Conselleria d’Educació redacta a hores d’ara un projecte de 30.000 euros que preveu un protector solar per a la superfície de vidre del gimnàs i un muret per protegir-lo d’inundacions. Confien poder-lo executar a l’estiu, però no ho poden confirmar encara.

Notícies relacionades >

17/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris